XRP, Ripple
Ripple

Crypto-Analist: Zo kan XRP een waarde van 5 dollar bereiken

De XRP koers heeft de afgelopen dagen wat moeilijkheden ondervonden. Sinds eind december is de prijs geleidelijk aan het dalen, wat teleurstelling veroorzaakt onder beleggers. Crypto-analist EGRAG voorspelt echter dat deze populaire altcoin in de komende drie maanden een waarde van $5 zou kunnen bereiken.

Een cruciaal niveau

De koers van XRP blijft al geruime tijd rond de $0,55 schommelen. Eind december ervoer de munt een opleving, waarbij de waarde steeg tot boven de $0,65. Echter, sinds dat hoogtepunt is er een gestage daling in de prijs waargenomen. Op dit moment is $0,55 een kritiek steunniveau voor XRP. Mocht de munt niet in staat zijn om dit niveau te behouden, dan bestaat er een aanzienlijk risico dat de koers verder terugvalt naar het volgende belangrijke steunniveau van $0,50.

XRP koers
XRP/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Is er een grote correctie aanstaande?

Volgens de analyse van crypto-expert EGRAG zou XRP op korte termijn een prijscorrectie kunnen ondergaan, mede door de sterke verbondenheid van haar koers met die van Bitcoin (BTC).

Na de goedkeuring van de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de VS, ervoer Bitcoin een correctie van $48.500 naar minder dan $42.000, beginnend op 10 januari. Deze trend bij Bitcoin suggereert de mogelijkheid van een verdere daling, wat waarschijnlijk ook een impact zal hebben op de koers van XRP. EGRAG voorspelt dat XRP in dit scenario kan dalen tot zo laag als $0,28 voordat het een herstel begint.

Een XRP koers van $5

Eenmaal in een opwaartse trend, kunnen de koersdoelen van XRP snel stijgen, met significante mijlpalen op $0,60, $0,75, $0,95, en $1,30. Het consequent overschrijden van deze waarden op een wekelijkse basis zou de aanhoudende bull run bevestigen, en de munt op koers zetten richting een waarde van $5. Volgens EGRAG kan deze prijsontwikkeling zich in een relatief korte tijdspanne van drie maanden voltrekken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?