XRP EXPERT
Ripple

Crypto analisten: Dit is wanneer Ripple (XRP) de $1,50 kan bereiken

Vorige week bereikte XRP een piekwaarde van $0,73, maar na een marktbrede correctie is de waarde van de cryptomunt teruggevallen naar $0,61. Ondanks deze terugval, verwachten de analisten van crypto-exchange Changelly dat XRP op het punt staat om een aanzienlijke stijging naar een waarde van $1,50 te ondergaan.

XRP prijsvoorspelling: Een Analyse tot 2025

Sinds XRP in november 2021 onder de $1-grens zakte, heeft de cryptomunt dit niveau niet meer bereikt. De hoogste koers sindsdien werd genoteerd na een overwinning in de rechtbank tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in juli, waardoor de waarde opliep tot $0,93. Ondanks de tegenvallende prestaties hebben de analisten van Changelly een positieve kijk op de toekomst van Ripple en zijn XRP-token.

De analisten van Changelly voorspellen namelijk dat XRP tegen 2025 de $1,50-grens zou kunnen overschrijden. In een optimistisch scenario kan de waarde van de munt zelfs stijgen naar $1,69, terwijl een meer conservatief scenario een minimale waarde van $1,28 voorziet.

Cruciale fase SEC rechtszaak

Of de Ripple koers een opwaartse trend zal vertonen, hangt sterk af van verdere ontwikkelingen in de lopende rechtszaak tegen de SEC. De komende periode wordt cruciaal voor het bedrijf en kan een keerpunt betekenen.

Recente aanpassingen in het tijdschema van de rechtbank bepalen dat de SEC uiterlijk op 22 maart haar openingspleidooi moet indienen, met als doel sancties tegen Ripple vast te stellen. Deze stap volgt op de beslissing van rechter Analisa Torres in juli 2023, waarin werd geoordeeld dat Ripple in overtreding was van Sectie 5 van de Securities Act van 1933. Dit vanwege de verkoop van XRP aan institutionele beleggers zonder de vereiste registratie.

Deze openingsbrief wordt verwacht inzicht te bieden in de mogelijke gevolgen voor Ripple, gebaseerd op de vastgestelde overtredingen na de initiële aanklacht. Het is zeer waarschijnlijk dat de uitkomst van de rechtszaak een belangrijke impact zal hebben op de waarde van XRP.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt