Ripple XRP token
Ripple

XRP nieuws: Waarom 22 maart het lot van Ripple kan veranderen

Het belooft een cruciale week te worden voor Ripple en XRP. Volgens het gewijzigde schema van de rechtbank moet de SEC uiterlijk 22 maart haar openingsbrief indienen met betrekking tot de sancties.

De SEC zal aandringen op een strenge straf om te voorkomen dat crypto bedrijven Sectie 5 van de Securities Act van 1933 schenden. In juli 2023 bepaalde rechter Torres dat Ripple deze sectie had geschonden door ongeregistreerde effecten (XRP) aan institutionele investeerders te verkopen.

Wat voor straf krijgt Ripple?

De initiële pleitnota over de sancties zou inzicht kunnen geven in de mogelijke straf die Ripple opgelegd zou kunnen krijgen. Ripple riskeert een strenge straf als bewezen wordt dat het bedrijf na de aanklacht Sectie 5 van de Securities Act is blijven overtreden.

Echter, als er andere gunstige ontwikkelingen voor Ripple naar voren komen, zou dit de koers van XRP aanzienlijk kunnen doen stijgen. Aan de andere kant, als de uitkomsten negatief zijn voor Ripple, kan dit een schadelijk effect hebben op de koers.

Recente prijsontwikkelingen

De XRP-prijs heeft recent een opvallende beweging doorgemaakt. Slechts een week geleden registreerde de prijs een indrukwekkende stijging van 15%, waarbij een piek van $0,74 werd bereikt. Deze opwaartse trend was echter van korte duur; de koers heeft sindsdien een significante daling ondergaan.

XRP/USD 4 uur per candle
XRP/USD 4 uur per candle – bron: TradingView

De gehele cryptomarkt is geconfronteerd met een forse correctie, waarbij XRP niet gespaard is gebleven. Vanmorgen zakte de koers zelfs naar een dieptepunt van $0,595. Op het moment van schrijven is de koers weer iets herstelt en staat de koers op $0,61.

Conclusie

De XRP koers blijkt uiterst volatiel, een patroon dat naar verwachting ook de komende week zal aanhouden, vooral met het naderen van een belangrijke beslissing in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Dit cruciale moment zou de koersbewegingen van XRP sterk kunnen beïnvloeden, waarbij beleggers nauwlettend de ontwikkelingen zullen volgen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging