Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt na signalen van zware oververhitting

Het lijkt erop dat Bitcoin even pas op de plaats moet maken. Gisteren vond alweer de tweede “pittige” correctie van deze week plaats. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 66.300 dollar en dat levert voor de afgelopen 24 uur een daling van 4,10 procent op. Alleen Solana en BNB scoorden goede rendementen deze week met stijgingen van respectievelijk 26 en 20 procent.

Wat is er ineens aan de hand met Bitcoin? Waarom zit de grootste munt van de markt in de problemen?

93 tot 168% rente op long-posities?

Lucas Outumuro denkt het antwoord te hebben. In een nieuwe analyse deelt hij dat de funding rates op het hoogste niveau sinds 2021 liggen.

“De funding rates op Binance en Bybit bereikten gisteren de niveaus van 0,06% tot 0,09% die je iedere 8 uur moest betalen om je posities open te houden. Die kosten vertalen zich naar een jaarlijkse betaling van 93% tot 168% om een longpositie op Bitcoin te openen. Die abnormaal hoge funding rates zijn een indicatie dat de markt te optimistisch is”, aldus Outumuro.

Volgens de analist vormt dit overmatig bullish derivaten-plaatje een waarschuwing voor de markt. Daar heeft hij snel gelijk in gekregen, want vandaag staat Bitcoin dus weer redelijk zwaar in het rood.

Al kunnen we nog niet van de echte zware correcties spreken die we kennen van Bitcoin. Een koersduikeling van 20 tot 30 procent moet nog komen. De grote vraag is of dat nog kan in een markt die wordt gedomineerd door de ETFs.

De markt is oververhit

“De cryptomarkt laat signalen van oververhitting zien. Het gemiddelde 90-daagse rendement voor de top 20 (exclusief stablecoins) op IntoTheBlock ligt op 103 procent. De slechtst presterende munt in de top 20 steeg “maar” met 28 procent”, zo gaat de analist verder.

Daarnaast wijst hij op de gigantische hoeveelheiden schuld die zijn uitgegeven via Aave v3 op Ethereum. In 2024 gaat het al om een verdubbeling.

Ongeveer 700 miljoen dollar aan Wrapped Bitcoin (WBTC) stroomde richting Aave dit jaar. Het lijkt erop dat het gokken met geleend geld ook in de DeFi-wereld weer aan een opkomst bezig is.

Nu is het te hopen dat de correctie van korte duur is en we het bullish momentum snel weer kunnen hervatten. Daar gaan we waarschijnlijk gedurende de eerste dagen van de nieuwe handelsweek achterkomen. Dat is immers het moment waarop de ETFs weer los mogen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?