Exchange Nieuws

Crypto bedrijf Celsius pauzeert alle opnames vanwege Extreme marktomstandigheden

Het Cryptocurrency bedrijf Celsius Network zal alle opnames en overdrachten tussen accounts pauzeren vanwege “extreme marktomstandigheden”, zo laat het bedrijf vandaag weten.

De Bitcoin koers is hard gecrasht en daalde zelfs tot $24.888. Dat is het laagste punt in 18 maanden tijd. Ook de Ethereum koers blijft crashen en is nog maar $1305 waard, wat het laagste prijsniveau is sinds maart 2021.

Celsius pauzeert crypto opnames

“We nemen deze noodzakelijke actie om de liquiditeit en operaties te stabiliseren, terwijl we stappen ondernemen om activa te behouden en te beschermen”, zei het Celsius in een blogpost. Ook schreef het leen/uitleen bedrijf dat “alle klanten tijdens de pauze beloningen blijven verzamelen.”

Celsius Network, dat eind vorig jaar $750 miljoen aan financiering ophaalde, is een belangrijke speler in crypto-leningen. Het biedt rentedragende producten aan klanten die hun cryptocurrencies bij het bedrijf opslaan. Ook leent het bedrijf cryptomunten uit om rendement te behalen. Op 17 mei had het bedrijf volgens zijn website $8,2 miljard aan leningen verwerkt.

Hoewel bedrijven als Celsius steeds grotere zijn geworden, staat de sector steeds meer onder druk van toezichthouders.

De crypo markt crasht vanwege een stijgende rente

De Crypto-markt staat al maanden lang onder druk en zeker nu de inflatie in Europa en de Verenigde Staten de pan uit loopt zijn investeerders geneigd hun risicovolle activa te verkopen. Dat komt omdat de centrale banken de rentes zullen gaan verhogen.

Ookk het instorten van het populaire cryptoproject genaamd Terra heeft meegeholpen aan de ondergang van de cryptomarkt. De crypto industrie staat op zijn kop en de vraag is tot hoe ver de prijzen kunnen dalen tijdens deze periode van paniek.

Exchange nieuws

Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten