Binance Crypto Exchange
Exchange

Crypto beurs Binance moet ook weg uit België

Binance, het grootste crypto-platform ter wereld, wordt nu ook geweerd uit België. De financiële toezichthouder, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), heeft bepaald dat Binance zijn diensten niet langer mag aanbieden in het land. De exchange opereert zonder vergunning, wat in strijd is met de wetgeving. Vanwege soortgelijke redenen is Binance onlangs ook uit Nederland geweerd.

Op het platform wordt gehandeld in cryptovaluta. Binance biedt bewaarportemonnees aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte, wat verboden is volgens de Belgische wet. Volgens de FSMA betwist Binance niet dat dergelijke diensten worden aangeboden.

Reactie van Binance

In een recente verklaring zei een woordvoerder van Binance: “We zijn teleurgesteld om te vernemen dat de FSMA tot dit besluit is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We bekijken de details van hun kennisgeving en zullen blijven samenwerken met regelgevers in België en de rest van de wereld om te voldoen aan onze verplichtingen.”

Deze recente ontwikkelingen markeren een verhoogde druk op crypto-platforms over de hele wereld om de regelgevende naleving te waarborgen. Met de voortdurende betrokkenheid van wereldwijde toezichthouders is het nog af te wachten hoe Binance en andere crypto-exchanges zich zullen aanpassen aan het veranderende regelgevingslandschap.

Exchange nieuws

Binance en Kucoin krijgen goedkeuring voor activiteiten in India
BlockFi en Coinbase werken samen voor de distributie van fondsen tijdens faillissement
FTX gaat schuldeisers 118% van hun verloren geld terugbetalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete