Binance Crypto Exchange
Binance, Exchange

Crypto beurs Binance moet ook weg uit België

Binance, het grootste crypto-platform ter wereld, wordt nu ook geweerd uit België. De financiële toezichthouder, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), heeft bepaald dat Binance zijn diensten niet langer mag aanbieden in het land. De exchange opereert zonder vergunning, wat in strijd is met de wetgeving. Vanwege soortgelijke redenen is Binance onlangs ook uit Nederland geweerd.

Op het platform wordt gehandeld in cryptovaluta. Binance biedt bewaarportemonnees aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte, wat verboden is volgens de Belgische wet. Volgens de FSMA betwist Binance niet dat dergelijke diensten worden aangeboden.

Reactie van Binance

In een recente verklaring zei een woordvoerder van Binance: “We zijn teleurgesteld om te vernemen dat de FSMA tot dit besluit is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We bekijken de details van hun kennisgeving en zullen blijven samenwerken met regelgevers in België en de rest van de wereld om te voldoen aan onze verplichtingen.”

Deze recente ontwikkelingen markeren een verhoogde druk op crypto-platforms over de hele wereld om de regelgevende naleving te waarborgen. Met de voortdurende betrokkenheid van wereldwijde toezichthouders is het nog af te wachten hoe Binance en andere crypto-exchanges zich zullen aanpassen aan het veranderende regelgevingslandschap.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken