Bitvavo Nieuws, Exchange Nieuws

Crypto broker LiteBit houdt ermee op en stuurt klanten naar Bitvavo

LiteBit, de gerenommeerde cryptocurrency broker, heeft officieel bekendgemaakt dat het zijn bedrijfsvoering staakt vanwege de toenemende complexiteit in de hedendaagse cryptomarkt. Als alternatief wordt klanten een soepele overgang naar Bitvavo geboden, dat bekend staat als de toonaangevende en hoogst gewaardeerde crypto-exchange van Nederland.

LiteBit bezwijkt onder marktdruk

De toenemende operationele kosten, de dalende commissies en een oneerlijk concurrentieklimaat in de wereldwijde cryptosector hebben LiteBit doen besluiten om de bedrijfsactiviteiten stop te zetten. “De volatiele aard van de markt, snelle technologische innovaties, hevige wereldwijde concurrentie en de ingewikkelde regelgeving zijn hindernissen die te groot zijn geworden voor LiteBit om te overwinnen”, legt het bedrijf uit in een officiële verklaring.

Klanten in de richting van Bitvavo geleid

Na uitvoerige overweging en evaluatie van verschillende opties, heeft LiteBit besloten om zijn klanten aan te moedigen over te stappen naar Bitvavo. LiteBit heeft zijn plannen voorgelegd aan de betrokken regelgevende instanties, waarvan de goedkeuring nog moet worden verkregen. Klanten zullen in detail worden geïnformeerd over de samenwerking zodra deze wordt geformaliseerd, naar verwachting in de komende weken.

Arthur van Lier, COO van LiteBit, verzekert klanten dat “alle saldi beschikbaar en veilig zijn. Het waarborgen van de veiligheid van klantentegoeden is altijd onze belangrijkste prioriteit geweest. Wij streven ernaar om een naadloze en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten te garanderen.”

Veilige en beschikbare klantentegoeden

LiteBit zal proactief contact opnemen met zijn klanten om hen de mogelijkheid te bieden een Bitvavo-account aan te maken, zodat hun cryptocurrency kan worden overgedragen naar Bitvavo. Alternatief kunnen klanten ervoor kiezen om hun crypto te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform.

Voor klanten in Oostenrijk en Frankrijk zijn er ook opties om hun tegoeden te verkopen of op te nemen, of om ze over te dragen naar Bitpanda, een toonaangevend Europees cryptocurrency platform gevestigd in Oostenrijk.

Afscheid in overeenstemming met regelgeving

LiteBit betreurt het gebrek aan een eerlijk en globaal speelveld in de cryptomarkt, ondanks zijn voortdurende inspanningen om te voldoen aan nationale en internationale regelgeving. Het bedrijf verzekert dat de ontmanteling van de organisatie zorgvuldig, transparant en in lijn met alle relevante regels zal worden uitgevoerd.

Exchange nieuws

Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Coinbase bijna klaar met zijn eigen blockchain netwerk
FTX lijkt bezig te zijn met nieuw plan om herlancering mogelijk te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren