Dogecoin Nieuws, Hack Nieuws

Dogecoin Nieuws, Hack Nieuws

Crypto.com gehackt voor ten minste $15 miljoen in Ethereum

Cryptocurrency-exchange Crypto.com is naar verluidt het slachtoffer geworden van een hack, waarbij voor ten minste $15 miljoen aan Ethereum is gestolen.


Alle fondsen zijn veilig

Ondanks meldingen van ontbrekende fondsen, moet het platform nog bevestigen dat het inderdaad is aangevallen. Met bijna $3 miljard aan handelsvolume in de afgelopen 24 uur, is Crypto.com volgens CoinGecko de op drie na grootste gecentraliseerde crypto-exchange in de branche.

De in Singapore gevestigde beurs heeft onlangs 700 miljoen dollar uitgegeven om de naamrechten op het Staples Center te kopen. Dit is de thuishaven van Los Angeles voor grote basketbalteams als de Lakers en Clippers.

Op maandag kondigde Crypto.com aan dat het opnames pauzeerde. Het had “een klein aantal gebruikers ongeautoriseerde activiteit op hun rekeningen had ondervonden”. De exchange benadrukte wel dat “alle fondsen veilig zijn”.

Verwijzend naar de noodzaak om de beveiliging te verbeteren, drong de exchange er ook bij gebruikers op aan om weer in te loggen op hun accounts en hun tweefactorauthenticatie (2FA) opnieuw in te stellen.


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De Crypto.com-hack

Ondanks dat gebruikers klagen over het ontbreken van geld op hun rekeningen, en de medeoprichter van Dogecoin, Billy Markus, wees op “vreemde activiteit” op een van de Ethereum-wallets die aan Crypto.com zijn gekoppeld, kondigde de exchange aan dat opnames maandag om 17:42 UTC waren hervat.

De situatie verslechterde toen beveiligingsonderzoeksbureau Peckshield dinsdag op Twitter onthulde dat Crypto.com minstens 4.600 ETH heeft verloren. Dit is ongeveer $15 miljoen in huidige prijzen. Peckshield voegde eraan toe dat de helft van het gestolen geld naar Tornado Cash werd gestuurd, de op Ethereum gerichte mixingservice.

Peckshield liet via Twitter weten dat de ware omvang van de schade ‘absoluut erger’ is. Opmerkelijk genoeg zei Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, een paar uur later dat er geen geld van klanten verloren was gegaan.

Volgens Marszalek heeft de exchange “de infrastructuur versterkt als reactie op het incident”. Ook zal het naar verluidt een volledige post mortem delen nadat het interne onderzoek voltooid is.

Het is echter opmerkelijk dat sommige gebruikers hebben bevestigd dat het geld waarvan ze beweerden dat het ontbrak, uiteindelijk op hun rekeningen werd teruggestort. Gisteren werd al bekend dat er enkele verdachte activiteiten plaats hadden gevonden op het platform, wat ertoe leidde dat opnames tijdelijk gepauzeerd werden. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten