Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Crypto.com ziet verdachte activiteiten op platform en pauzeert opnames

De grote en bekende crypto-wallet en -platform Crypto.com heeft hun opnames tijdelijk stopgezet. Dit doordat naar verluidt een klein aantal gebruikers verdachte activiteiten op hun rekening gemeld hebben. Het crypto-platform neemt hiermee het zekere voor het onzekere.


Mogelijk omzeilen van beveiligingsfuncties

De pauzering van alle crypto-opnames maakte het bedrijf bekend via een Tweet. Diverse gebruikers zouden op zijn minst een deel van hun fondsen kwijt zijn geraakt. Billy Markus, de oprichter van de memecoin Dogecoin (DOGE), merkte vervolgens een verdacht transactiepatroon op. Door direct te reageren beperkt het crypto-platform de mogelijke schade.

Zo zou bij een gebruiker genaamd Ben Baller 4.28 Ethereum (ETH) verloren gegaan zijn, ondanks dat hij naar verluidt gebruik maakte van een tweefactorauthenticatie. Vermoedelijk hebben de hackers een manier gevonden om enkele beveiligingsfuncties van Crypto.com te omzeilen. Dit wordt nu dan ook volle bak onderzocht.


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Hacks komen vaker voor

Hacks komen regelmatig voor in de crypto-wereld. Het is niet de eerste of laatste keer dat een crypto-platform target wordt van een cyberaanval. Eerder deze maand werd nog bekend dat hackers uit Noord-Korea voor $400 miljoen aan crypto gestolen hebben in het afgelopen jaar.

Een week eerder werd bekend dat de LCX exchange bijna €6 miljoen verloor, nadat hackers erin slaagde om inbreuk te maken in één van hun hot wallets. Alleen in januari van dit jaar al zijn er wereldwijd meerdere hacks uitgevoerd op crypto gerelateerde bedrijven. Het lijkt dan ook een trend te zijn dat het aantal crypto gerelateerde hacks aan het groeien is. Het is nog niet bekend of deze trend blijft opkomen of dat dit vooral tijdelijk is. Al met al niet de optimale ontwikkeling.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten