Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Crypto.com stapt in Formule 1 als sponsor van Aston Martin

Crypto.com, de cryptocurrency exchange-service, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de Britse autofabrikant Aston Martin. Crypto.com wordt nu officieel sponsor van het Aston Martin Formule 1-team.


Gigantische exposure Crypto.com

Het zou hierbij gaan om een meerjarige sponsoring ter gelegenheid van de terugkeer van de Britse autofabrikant naar het Formule 1-circuit in 2021. De Britse autofabrikant keert hiermee na 61 jaar terug in de Formule 1. Het is helaas niet bekend gemaakt hoeveel geld met deze sponsoring geboeid is.

Er zit echter een groot mogelijk voordeel aan de samenwerking voor Crypto.com, namelijk de exposure voor de crypto exchange aan tientallen miljoenen kijkers. Om een beeld te schetsen, het gemiddelde kijkerspubliek voor het F1 2020-seizoen was ruim 87 miljoen kijkers. Verwacht wordt dat dit nog verder doorgroeit, waardoor de exposure voor het bedrijf immens kan zijn. Dit kan op zijn beurt mogelijk weer een boost geven aan de wereldwijde crypto-markten.

Crypto.com heeft in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid van nieuwe gebruikers gekregen. In oktober 2020 had de cryptocurrency exchange namelijk voor het eerst vijf miljoen gebruikers. Momenteel gebruiken ruim 10 miljoen gebruikers het Crypto.com-platform nu, een verdubbeling sindsdien. Verwacht wordt dat dit aantal in een hoog tempo omhoog kan gaan door deze nieuwe samenwerking.


Crypto-industrie wordt volwassen

Dat Crypto.com nu überhaupt sponsor kan worden van het Formule 1-team van Aston Martin toont aan dat de wereldwijde cryptocurrency-industrie steeds meer volwassen wordt. Steeds meer bedrijven accepteren en ondersteunen inmiddels cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Volgens de commercieel directeur van het F1-team van Aston Martin, Jefferson Slack, is de autofabrikant de samenwerking graag aangegaan om onder andere een beter begrip te krijgen van de gehele cryptocurrency-ruimte. De Britse autofabrikant suggereert hiermee geïnteresseerd te zijn in markten van niet-tastbare tokens. Mogelijk onderzoekt de autofabrikant de mogelijkheid om cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel, echter is dit niet bevestigd door Aston Martin zelf.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten