Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto.com wordt officiële sponsor van het WK voetbal in Qatar

Hoewel het verhandelen van crypto sinds 2018 grotendeels illegaal is in Qatar, wordt Crypto.com een officiële sponsor van FIFA World Cup 2022.


Nieuwe samenwerkingen voor Crypto.com

De FIFA heeft aangekondigd dat de crypto exchange Crypto.com een ​​officiële sponsor zal zijn van het volgende WK in Qatar. In een aankondiging zei de bond dat de logo’s van Crypto.com zowel binnen als buiten de stadions zal verschijnen. De FIFA World Cup van 2022 in Qatar zal in november beginnen. De crypto exchange biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om wedstrijden bij te wonen en officiële merchandise te winnen.

Volgens Kay Madati, Chief Commercial Officer van FIFA, zal de deal helpen om de wedstrijden op wereldwijde schaal te laten groeien. Daarbij verwees hij naar de partnerschappen van Crypto.com met andere entiteiten over de hele wereld. In november tekende de exchange een deal om het in Los Angeles gevestigde sport- en entertainmentcentrum Staples Center voor 20 jaar te hernoemen naar de Crypto.com Arena. Crypto.com is ook een partnerschap aangegaan met de Australia Football League. Het is met hen een deal aangegaan van $25 miljoen. Daarnaast ondertekende het een sponsorovereenkomst van $100 miljoen met de Formule 1 en ondertekende het een 10-jarige sponsorovereenkomst van $175 miljoen met de UFC.

De handel in cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, is grotendeels illegaal is in Qatar. Het is illegaal sinds de centrale bank van het land in 2018 een verbod aankondigde. Dit verbod werd in januari 2020 opnieuw bevestigd door de Qatar Financial Centre Regulatory Authority.

Echter zal Crypto.com waarschijnlijk een meer internationaal publiek bereiken gezien de de populariteit van voetbal over de hele wereld. FIFA meldde dat meer dan 3,5 miljard mensen naar het WK voetbal 2018 in Rusland keken. Meer dan een miljard mensen keken naar de finale tussen Frankrijk en Kroatië.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Corruptie en omkopingen

Veel sponsoren van het WK in Qatar hebben echter kritiek gekregen. Dit omdat het evenement wordt overschaduwd door beschuldigingen van corruptie en omkoping. Deze beschuldigingen gaan terug tot het moment dat Qatar werd verkozen als de organisator van het WK van 2022. In april 2020 heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie drie personen aangeklaagd die verband houden met de betaling van en het ontvangen van zwijggeld en smeergeld voor de FIFA-selectie van landen om het WK te organiseren. Het gaat hier onder andere om het WK van 2018 in Rusland en het komende toernooi in Qatar. Bovendien heeft de internationale organisatie Human Rights Watch beweerd dat er sprake was van misbruik en slaafse omstandigheden voor arbeiders. Deze arbeiders waren ingehuurd om de infrastructuur voor het evenement te bouwen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten