crash
Bitcoin

Crypto crash: Bitcoin duikelt 5% omlaag en betreedt gevarenzone

De cryptomarkt heeft vandaag te kampen met een aanzienlijke koersval. In de vroege ochtenduren wist Bitcoin nog een nieuwe all time high te bereiken van $73.650, maar de jubelstemming sloeg al snel om. De Bitcoin prijs is inmiddels gedaald tot onder de $68.750, wat neerkomt op een koersval van bijna $5.000.

BTC/USD koers daalt
BTC/USD koers daalt – Bron: TradingView

De daling is niet beperkt tot Bitcoin alleen. Ook Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft een aanzienlijke daling doorgemaakt. Waar Ethereum’s koers eerder op de dag nog $4.020 bedroeg, is deze inmiddels gedaald naar $3.742, een daling van meer dan 6%.

Andere populaire altcoins zoals XRP, Avalanche, en Cardano zijn eveneens getroffen door de marktdaling, met verliezen rond de 6% over de hele linie. Deze plotselinge daling heeft investeerders en handelaren verrast, aangezien de markt tot voor kort nog in een positieve trend leek.

Bitcoin bevindt zich in de ‘danger zone’

Verschillende cryptoanalisten hadden echter al gewaarschuwd voor een mogelijke correctie. Met Bitcoin die de pre-halving zone nadert – een periode die historisch gezien gepaard gaat met significante dalingen – hadden sommigen een dergelijke terugval voorspeld. Cryptoanalist ‘Rekt Capital’ heeft deze periode zelfs bestempeld als de ‘danger zone’, een waarschuwing die nu realiteit lijkt te worden.

Deze scherpe daling heeft de cryptogemeenschap op scherp gezet, waarbij velen nu speculeren over de volgende stappen. Terwijl sommige investeerders de daling zien als een koopkans, blijven anderen voorzichtig, rekening houdend met de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?