Nieuws, Trending

Crypto Crash: Dit is de reden van de Bitcoin daling

Rond 03:00 ‘s nachts heeft er een flinke cryptocurrency crash plaatsgevonden. De Bitcoin koers verliest meer dan $300 dollar in 1 uur tijd. Maar wat is daar nou precies de reden van? Wij leggen het in dit artikel uit.

Bitcoin crash veroorzaakt door Aziatische daytraders

Om 03:00 ‘s nachts startte de enorme verkoop van Bitcoin tokens. Dit zorgde voor een daling van meer dan 4 procent binnen een periode van 30 minuten. Deze crash is een van de steilste dalingen die we in tijden hebben gezien. Helemaal uit het niets komt de cryptocurrency crash niet. Volgens Yuji Nakamura, een Japanse technologie journalist, vertelt dat handelaars in Japan en Zuid-Korea de flinke koersdaling van de Bitcoin hebben veroorzaakt. De journalist zegt hierover het volgende: “De cryptomarkt ziet flinke verliezen deze ochtend in Azië. De Japanse day traders zorgen voor de koersdaling. Ze verkopen hun cryptocurrencies om hun onverwachte verliezen op de beurs te betalen.” Volgens Nakamura is het nu de vraag of de Bitcoin koers boven de $6000 dollar blijft. Het volume van belangrijke crypto exchanges in Azië, zoals Bithumb en Upbit, zijn enorm toegenomen. Dit laat zien dat de enorme verkoop van Bitcoins gestart is door crypto investeerders in Azië.  

Cryptocurrency markt en beurs kleuren beide donkerrood

Niet alleen de cryptomarkt heeft het vandaag zwaar. Alle internationale beurzen kleuren rood. Zo lijdt de grootste beurs ‘de DowJones’ vandaag een verlies van meer dan 3 procent. De kans is groot dat als de wereldwijde beurzen weer aantrekken, de cryptocurrency markt zal volgen.  
Beurs crash: Dow Jones

Beurs crash: Dow Jones