crypto stijgt
Altcoin

Crypto DeFi beleeft sterke maand, TVL stijgt naar opvallende piek

Veel altcoins, met Ethereum (ETH) als absolute leider, hebben vorige maand een opvallende waardestijging doorgemaakt. De koersstijgingen hebben er op hun beurt weer voor gezorgd dat de waarde die wordt vastgezet in decentrale applicaties (dApps) tot indrukwekkende hoogtes is gestegen.

Bovendien heeft de algehele adoptie van Web3 ook de afgelopen tijd weer grote vooruitgang geboekt, met een forse toename in het aantal gebruikers.

DeFi TVL schiet omhoog

Allereerst werpen we een blik op de toename in total value locked (TVL), ofwel de totale waarde aan crypto-activa vergrendeld in allerlei verschillende decentralized finance (DeFi) toepassingen. In een rapport van blockchain-analyseplatform DappRadar valt te lezen dat de metriek tot een totaal van $192 miljard is gestegen vorige maand, wat het hoogste niveau sinds februari 2022 markeert. 

De waardestijging is grotendeels te danken aan de stijgende cryptokoersen. Ethereum heeft wat dat betreft de hoofdrol op zich genomen. Veruit het meeste kapitaal zit vergrendeld in smart contracts op het Ethereum netwerk, en de ethereum koers steeg vorige maand bovendien met 25% dankzij de goedkeuring van zijn Amerikaanse spot-beursfondsen.

In totaal is er voor $130 miljard vergrendeld op Ethereum. Dit vertegenwoordigt maar liefst 68% van de totale TVL binnen de crypto-sector. Solana (SOL) staat op een tweede plek met bijna $11 miljard aan vergrendelde waarde.

Ondanks de sterke groei in TVL nam het dagelijkse unieke actieve wallets met 21% af naar 1,75 miljoen. Deze daling betekent simpelweg dat er nu minder gebruikers zijn. Ondanks het feit dat bitcoin zich nog altijd rond zijn piek van 2021 bevindt, blijft de interesse in crypto onder retail-investeerders relatief laag. Mocht de markt verder aantrekken, zal ook DeFi weer meer in trek komen.

Web3 leeft op

DappRadar bespreekt tevens de bemoedigende ontwikkelingen van andere sectoren binnen de decentrale Web3-wereld.

De gaming sector zag de afgelopen maand het aantal actieve gebruikers met 7,5% stijgen tot voorbij de 3 miljoen. Ook het aantal unieke actieve wallets op non-fungible token marktplaatsen steeg met 11% tot een totaal van 1,52 miljoen. Voor Web3 social media applicaties steeg het aantal unieke actieve wallets met maar liefst 29% tot 1,92 miljoen.

Het totale aantal unieke actieve Web3-wallets is volgens het rapport van DappRadar gestegen tot 10,4 miljoen. In het eerste kwartaal meldde het onderzoeksbureau nog dat er 7 miljoen unieke actieve wallets waren, na te zijn gestegen van 4,3 miljoen gebruikers in 2023. Al met al trekt Web3 steeds meer gebruikers aan, wat deels verklaard kan worden in de algehele opmars van de crypto koersen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt