Exchange,

Crypto Exchange Binance hervat diensten

Crypto exchange Binance heeft alle handelsactiviteiten weer hervat. Gebruikers kunnen weer openstaande orders annuleren, crypto storten en cryptocurrencies kopen en verkopen.


Diensten hervat na crypto hack van $40 miljoen


Vorige week werd Binance gehackt. Tijdens deze hack werd er voor meer dan $40 miljoen dollar aan Bitcoins gestolen. De hackers stalen API-codes, 2FA codes en andere informatie om meer dan 7000 Bitcoins te versturen naar hun eigen wallets. Binance vergoedt alle schade uit een zelf opgebouwd fonds.

Kort nadat de exchange de hack had opgemerkt, blokkeerde het bedrijf enkele functies op het platform om een beveiligingscheck uit te voeren. In het bijzonder werden de opnames en stortingen een week lang stop gezet, zodat hackers geen crypto tokens meer konden versturen.

Iedereen kan zien waar de gestolen Bitcoins zich bevinden door transacties op de Bitcoin blockchain. Binance heeft dan ook direct gesproken met andere exchanges om de gestolen BTC tokens te traceren en te bevriezen.


Binance coin (BNB) stijgt na heropenen exchange

De prijs van de eigen crypto token van Binance, genaamd de Binance Coin (BNB) vloog direct omhoog na het volledig hervatten van de diensten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BNB token rond de $26,70 dollar. Dat is zo’n 14 procent hoger dan 1 dag geleden.