Hack

Crypto-exchange Bitmart gehackt; $200 miljoen weg

De cryptocurrency exchange Bitmart is gehackt. Hackers wisten bijna $200 miljoen buit te maken gedurende deze cyberaanval via een hot wallet-compromis dat gehost werd via de Ethereum (ETH) en Binance Smart Chain-blockchains.


Bijna $200 miljoen gestolen

Het blockchain-beveiligings- en data-analysebedrijf genaamd Peckshield Inc. kwam achter de aanval. Aanvankelijk identificeerde zij een overdracht van zo’n $100 miljoen via de blockchain van Ethereum. Hiernaast zou echter ook ongeveer $96 miljoen aan BSC-reserves van de crypto-exchange gestolen zijn. Dit maakte PeckShield bekend via een Tweet op Twitter.


Hackers houden eenvoudig proces aan

In totaal wisten de hackers meer dan 20 tokens te stelen van de crypto-exchange, waaronder Binance Coin, Floki en BSC-USD. Enkele van de gestolen coins werden in grote hoeveelheden van de exchange gehaald. Het zou volgens PeckShield om een relatief eenvoudig proces gaan: de hackers hebben de fondsen van de exchange gehaald, ingewisseld en ‘gewassen’ via speciale services. Bij het ‘was-proces’ worden een grote hoeveelheid munten met elkaar gecombineerd waardoor het erg lastig wordt gemaakt om deze later nog te traceren.


Onderzoek wordt nog afgerond

Inmiddels heeft de CEO van Bitmart, Sheldon Xia, de hack via Twitter bevestigt. Het zou volgens de CEO gaan over een grootschalige beveiliginsinbreuk op zowel de ETH- als BSC-hot wallets. Hierover zegt hij het volgende:

“Op dit moment zijn we nog bezig met het afronden van ons onderzoek naar onder andere de mogelijke gebruikte methoden. De hackers konden digitale activa met een waarde waarde van ongeveer $150 miljoen van het platform onttrekken.”

Het is zeker niet het eerste crypto gerelateerde bedrijf dat slachtoffer geworden is van een beveiligingsinbreuk. Onlangs nog werd er bij BadgerDAO ook inbreuk gedaan op de beveiliging van hun netwerk. Hier werd toen circa $10 miljoen gestolen. Het BadgerDAO-team heeft dan ook preventieve maatregelen genomen die vergelijkbaar zijn met Bitmart. In de tussentijd bleef het team het probleem onderzoeken en pauzeerde ze alle slimme contracten op het protocol om eventuele verdere verliezen te voorkomen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.