Nieuws

Crypto exchange Bittrex ziet af van XRD-token-verkoop


De in de Verenigde Staten (VS) gevestigde cryptocurrency exchange Bittrex heeft zijn eerste token-verkoop geannuleerd. Met de naam ‘Initial Exchange Offering’ (IEO) was de exchange van plan om extra geld in te zamelen.


Plannen voor token-verkoop

Eerder deze week had het bedrijf zijn plannen aangekondigd om de IEO te organiseren. Hiermee zouden investeerders Bitcoin (BTC) kunnen gebruiken om de zogenoemde XRD-tokens, dat is ontwikkeld door RAID, aan te schaffen. De IEO zou vandaag plaats hebben gevonden.


Stopzetten van token-verkoop

De reden achter het beëindigen van deze IEO is dat RAID zijn bedrijfsstatus heeft gewijzigd. Volgens het bedrijf is deze wijziging zo belangrijk dat het niet meer in het belang was van de klanten van Bittrex om de IEO voort te zetten.Snel handelen

Volgens Bittrex moet een cryptocurrency handelsplatform waakzaam blijven om de integriteit van de markten te waarborgen. Om deze reden moest het bedrijf snel handelen nadat dit nieuws bekend werd.

“Om de adoptie van blockchain te bevorderen is het vermijden van de onnodige angst, onzekerheid en twijfel, die overal in de industrie aanwezig, is van groot belang.” Aldus het bedrijf. Dit is dan ook één van de lastigste uitdagingen op het moment.