Exchange Nieuws

Crypto exchange Bybit stopt alle handel in Engeland

Crypto exchange Bybit stopt op 31 maart met het bedienen van Britse klanten, zo zei het vanmorgen in een persbericht. De exchange noemde de nieuwe regelgeving voor op cryptovaluta gebaseerde derivaten als reden achter het besluit.


Een einde aan Bybit Engeland

“Om te voldoen aan het verbod op cryptoderivaten van de Financial Conduct Authority (FCA), zal Bybit stoppen met het leveren van diensten aan klanten uit het Verenigd Koninkrijk”, zei de Bybit in zijn persbericht. Ook vroeg het al zijn Engelse klanten om alle posities te sluiten en fondsen op te nemen voor het eind van deze maand.

Derivaten zijn financiële instrumenten die de prijzen van een onderliggend actief of in dit geval cryptomunt volgen. Klanten hebben in dat geval geen crypto in bezit bij het kopen van deze producten. Daarnaast gebruiken veel handelaren hefbomen om posities in te nemen wat de exchange populair maakt bij daytraders.

Echter, de Britse FCA verbood vorig jaar de verkoop van cryptoderivaten en exchange-traded notes (ETN’s). Het zei dat dergelijke producten “niet geschikt waren voor normale consumenten” vanwege de volatiele aard van hun onderliggende activa.

Het verbod trad in januari van 2021 in werking, maar sommigen exchanges, zoals Bybit, gingen door met het bieden van services voor bestaande klanten. Dat gaat vanaf deze maand echter stoppen. Ook Britten die met een omweg een account aan willen maken op de exchange zullen geweigerd worden. Alle aanmeldingen met Britse mobiele nummers en / of IP-adressen worden onmiddellijk verwijderd.


Bybit was zeer populair

Bybit is een van de grootste exchanges voor cryptoderivaten. Volgens CoinGecko werd er in de afgelopen 24 uur voor meer dan $11 miljard verhandeld. Volgens de websiteanalysedienst SimilarWeb was Bybit zeer populair bij Britse handelaren. 5 procent van al het verkeer van Bybit kwam vanuit Groot Brittannië.

Bybit laat wel weten dat het in gesprek is met lokale autoriteiten om nieuwe opties te onderzoeken.