Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto exchange FTX heeft naamgevingsrechten voor NBA-stadion Miami veiliggesteld

De cryptocurrency (derivaten) exchange FTX heeft een overeenkomst weten te sluiten met Miami-Dade County. Gezamenlijk wordt een 19-jarig partnerschap gestart met een waarde van $135 miljoen. Hierdoor wordt het NBA-stadion uit Miami tot in 2040 de ‘FTX Arena’ genoemd. Mogelijk wordt het partnerschap na dit jaar nog verder verlengd.


Enorme kans voor FTX

Hiermee is de crypto exchange het eerste lid vanuit de crypto-industrie die de naamgevingsrechten van de NBA heeft veiliggesteld. De naamswijziging moet echter nog wel formeel goedgekeurd worden door een commissie van de Miami-Dade County Board. Dit zal naar verwachting op 26 maart 2021 gebeuren.

Hiermee zet het crypto-bedrijf een grote stap in de mainstream adoptie van cryptocurrencies en crypto gerelateerde bedrijven. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried merkt het volgende op over het partnerschap:

“Deze kans is veel meer dan onze naam op een iconisch gebouw te zetten. Het is een kans om waarde te bieden aan de groeiende en diverse gemeenschap in Miami en in de omliggende steden, en om lid te worden van een kampioenschapsgemeenschap, een kampioenschapsorganisatie en een kampioenschapscultuur.”

Sam Bankman-Fried

Actieve uitbreiding van marktbereik FTX

Als de deal op 26 maart goedgekeurd wordt, zal dit een ander belangrijk partnerschap dat door FTX is beveiligd markeren, aangezien de crypto-exchange actief zijn marktbereik heeft uitgebreid sinds de lancering ervan in 2019. De crypto exchange heeft inmiddels dan ook al diverse aan tokenized reguliere aandelen genoteerd waarmee geprobeerd wordt om een ​​bredere markt aan te trekken. In december 2020 maakte het bedrijf een lijst van vijf aandelen gerelateerd aan cannabisbedrijven, en boden ze handelaren blootstelling aan Airbnb- en pre-IPO-derivatencontracten.

Naar verluidt zal de Miami-Dade County ongeveer $90 miljoen uit de deal halen, nadat alle kosten er vanaf getrokken zijn. Dit geld zal worden verdeeld over de 13 districtscommissarissen en gericht is op het bestrijden van wapengeweld en armoede.

De wetgeving uit Miami wijst 20% van de inkomsten toe aan elk district in gelijke mate voor betalingen aan programma’s en organisaties die ofwel wapengeweld bestrijden of economische welvaart bevorderen, waarbij de resterende 80% wordt verdeeld op basis van het aandeel van elk district in de ‘schietpartijen en schietincidenten’.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten