Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Crypto exchange FTX koopt Blockfolio voor $150 miljoen

De in Hongkong gevestigde cryptocurrency exchange ‘FTX’ heeft vandaag de overname aangekondigd van de cryptocurrency-portefeuilletracker Blockfolio. Het bedrijf betaald $150 miljoen om de tracker over te nemen.

FTX is van plan om met Blockfolio samen te werken aan een handelsapplicatie voor de detailhandel, die het dit najaar hoopt te lanceren. De aankoop van Blockfolio is één van de grootste crypto-acquisities ooit. Alleen de overname van CoinMarketCap door Binance, ter waarde van $400 miljoen, was groter.


Wat is FTX?

FTX is een crypto exchange die zich richt op de derivaten-markt. Het houdt naar verluidt toezicht op $750 miljoen aan transacties per dag. In plaats van Bitcoin zelf rechtstreeks te kopen en verkopen, ruilen derivatenhandelaren zaken als futures en optiecontracten.

FTX is van plan om binnenkort een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), Serum, te lanceren. Het vertrouwt op de Solana-blockchain, die beweert 50.000 transacties per seconde te kunnen verwerken. (De Ethereum-blockchain kan in vergelijking ongeveer 13 verwerken).


Wat is Blockfolio?

Blockfolio is een portfolio-tracker en geeft zijn gebruikers een breed overzicht van de richting van de cryptocurrency-mark. De tracker laat prijsfeeds van alle belangrijke cryptocurrencies zien en houdt daarnaast de gegevens van honderden cryptocurrency exchanges bij.


Een nieuw publiek bereiken

Bij de aankoop van Blockfolio ziet FTX “een kans om zijn krachtige handelssuite en toonaangevende liquiditeit naar een nieuw publiek te brengen”, aldus haar persverklaring.

“Wij geloven dat crypto aan de vooravond staat van de algemene acceptatie”, zegt Ed Moncada, medeoprichter en CEO van Blockfolio. “We zijn dan ook enthousiast over het potentieel van het verenigen van een van de beste productteams in onze branche met waarvan we overtuigd zijn dat dit de beste uitwisseling in de ruimte is.”


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten