Tether
Nieuws, Trending

Crypto Exchange Huobi voegt Tether toeDe in Singapore gebaseerde cryptocurrency exchange Huobi Global heeft de op Ethereum (ETH) gebaseerde USD-gekoppelde stablecoin Tether (USDT) toegevoegd.


Borg- en aankoopdiensten

Vanaf vandaag biedt Huobi Tether borg- en aankoopdiensten aanbieden. Dit gebeurt in zowel het oorspronkelijke Bitcoin (BTC) -gebaseerde Omni Layer-protocol als de onlangs gelanceerde ERC-20-token-vorm, die is gebouwd op de Ethereum-blockchain.

Tether stelt haar gebruikers in staat om traditionele fiat-currency’s op de blockchain te verhandelen. Tether heeft twee tokens, namelijk de USDT (US Dollar) en EURT (Euro). Deze zijn vervolgens 1 op 1 gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar (USD) en de Euro.


Ethereum-blockchain

In 2018 heeft Tether de ondersteuning van de blockchain van Ethereum al aangekondigd. Hierdoor kunnen gebruikers USDT- en EURT-tokens die compatibel zijn met de ERC20-standaard gebruiken.

Dit heeft vele voordelen. Zo heeft ERC20-Tether bijvoorbeeld een veel vlotter storting- en opnameproces.Vereenvoudigen van handelservaring

De op Ethereum gebaseerde token maakt ook interoperabiliteit mogelijk binnen Ethereum-gebaseerde protocollen en gedecentraliseerde applicaties. Hiernaast zorgt deze token ervoor dat ook transactiekosten en bevestigingstijden verminderd worden. De ERC20-versie van Tether werkt naar verluid tussen de 15 en 30 seconden sneller dan de versie die wordt uitgevoerd op het Bitcoin-gebaseerde Omni-protocol.

Voglens de CEO van Huobi, is de lancering van ERC20 Tether bedoeld om de handelservaring voor zowel retail- als institutionele handelaars eenvoudiger te maken.