coinmerce
Exchange

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital

Icoinic gaat na de overname door Coinmerce vanaf nu verder als Coinmerce Capital. Het eerste crypto-investeringsfonds van Nederland is in 2017 opgericht met als doel om crypto toegankelijker te maken voor de vermogende investeerder. In maart werd al bekend dat Icoinic en Coinmerce de krachten bundelen om als unieke speler op de markt zowel particuliere, private als institutionele klanten te kunnen bedienen als brokerage en fondsbeheer in één. Icoinic gaat na een volledige integratie door als Coinmerce Capital.

Als oudste crypto fonds stond Icoinic bekend om zijn sterke positie in de Nederlandse cryptomarkt. Dankzij de keuze uit meerdere investeringsfondsen met verschillende risicoprofielen konden klanten zelf bepalen in welk fonds ze wilden investeren. Met de overgang naar het veel grotere team van Coinmerce zegt de crypto asset manager de fondsen flink te kunnen uitbreiden en optimaliseren. “Onze missie is om crypto-investeringen zo toegankelijk mogelijk te maken.”, zegt Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce. “We streven ernaar om het instaptarief van 100.000 binnenkort te kunnen verlagen. Zo kunnen ook onze Coinmerce klanten deelnemen in crypto fondsen.”

Unieke propositie

Dankzij de unieke combinatie van brokerage services en fondsbeheer is Coinmerce Capital de enige partij die hun klanten flexibel in crypto kan laten handelen en investeren. Zo kun je als investeerder zelf kiezen welke manier van investeren het beste bij je past; zelf crypto kopen en verkopen of voor lange tijd deelnemen in een beheerd crypto fonds, allemaal binnen dezelfde partij.

Lancering nieuw fonds

Om dit nieuwe tijdperk in te luiden organiseert Coinmerce Capital op 24 mei een exclusief evenement in Amsterdam, waarop tevens een nieuw fonds wordt gelanceerd. Nieuwe én trouwe klanten zijn welkom om samen te proosten op een mooie toekomst. Diverse sprekers, waaronder Jasper Verwaal (Deloitte), Wilhelm Roth (CEO Coinmerce Capital) en Jaap de Bruijn zelf, zullen meer vertellen over de mogelijkheden op de cryptomarkt, waarin Coinmerce vastbesloten is om de toonaangevende leider te zijn in crypto asset management.

Icoinic heeft een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten. Daarnaast is Coinmerce geregistreerd bij de De Nederlandsche Bank, Autorité des marchés financiers en Banco de España.