Bankruptcy (Failliet / Faillissement)
Exchange

Crypto-geldschieter BlockFi stopt alle opnames

De crypto-geldschieter BlockFi ontsnapte afgelopen zomer nog aan een faillissement nadat FTX een lening had gegeven van $400 miljoen. Nu heeft het platform echter wederom de opnames moeten stopzetten.

Veel onduidelijkheden rondom FTX

Doordat er de afgelopen dagen veel onduidelijkheden waren over de status van de crypto-exchange FTX, vroeg BlockFi al zijn klanten om geen stortingen meer te doen naar hun BlockFi-wallets. Hierover zeiden ze het volgende:

Wij zijn niet in staat om zaken te doen zoals gewoonlijk… Totdat er meer duidelijkheid is, beperken we de platformactiviteit, inclusief het pauzeren van opnames van klanten.

Eerder deze week stopte FTX al zijn opnames en werd de crypto-exchange geconfronteerd met een mogelijk faillissement. Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, bood al snel zijn excuses aan. Eerder vandaag werd duidelijk dat FTX zijn opnames weer hervat zou hebben. De exchange wordt hier mogelijk gered voor een faillissement.

BlockFi eerder nog gered door FTX

Eerder werd BlockFi nog gered door de FTX-oprichter Bankman-Fried. Ondertussen probeerde een andere cryptogeldschieter om uit het faillissement te blijven met een lening van $500 miljoen van zijn andere bedrijf, Alameda Research. Dit bleek echter niet succesvol te zijn. Gisteren zei dat FTX namelijk dat er nog geen deal was gesloten om bezit van zijn activa te nemen. De ongedekte crediteurencommissie van Voyager Digital Twitterde als slot het volgende:

De FTX/Voyager-transactie is niet voltooid. Voyager heeft in verband met de transactie geen crypto- of andere activa aan FTX overgedragen. Het UCC zal alle nodige stappen ondernemen om de belangen van de schuldeisers te beschermen

Dit wil zeggen, proberen te voorkomen dat de activa die investeerders in hun eigen faillissement hebben hersteld, verstrikt raken in een mogelijk faillissement van FTX.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving