Blockchain Nieuws

Crypto geldschieter Nexo onderzocht voor mogelijk witwassen van geld

Naar verluidt wordt de cryptocurrency geldschieter Nexo onderzocht door de Bulgaarse wetshandhavers. Ze zouden mogelijk witwaspraktijken hebben uitgevoerd en schendingen van sacnties gedaan hebben.

Inval in Nexo-kantoren

De wetshandhavers van Bulgarije hebben een inval gedaan in de kantoren van Nexo. Dit omdat het bedrijf onderzocht wordt voor het mogelijk overtreden van Russische sancties en het witwassen van geld. Svetlio Vasilev, hoofd van de Bulgaarsse cybercriminaliteiteenheid, verklaarde het volgende:

Een klant van het platform die cryptocurrency heeft overgedragen, is officieel uitgeroepen tot organisator van terroristische activiteiten. Het moet nog worden bepaald wie zal worden beschuldigd van de misdaden. Meer dan 15 adressen worden doorzocht en nieuwe geïnteresseerden worden gevonden.

Kick first, ask questions later

Nexo is zelf officieel gevestigd in Londen, maar heeft ook kantoren in Sofia. In de laatste vond de inval plaats. Nexo ontkende direct ieder wangedrag in een verklaring op Twitter. Het bedrijf zei het volgende:

In de loop van der jaren hebben wij veel zaken afgewezen omdat Nexo nooit compromissen sluit met betrekking tot ons zeer strenge antiwitwasbeleid en ons Know-Your-Customerbeleid. Wij hebben altijd geweten dat je zo een duurzaam bedrijf opbouwt. Helaas hebben sommige toezichthouders, met het recente regelgevende optreden tegen crypto, onlangs de kick first, ask questions later-benadering overgenomen.

Nexo heeft eerder al de VS verlaten

In het einde van september van afgelopen jaar onderzochten meerdere toezichthouders uit de Verenigde Staten (VS) Nexo. Ook waren er vorderingen tegen de kredietverstrekker ingediend en was er in New York een rechtszaak tegen de kredietverstrekker aangespannen.

Na de rechtszaak verklaarde Nexo dat ze de Amerikaanse markt zouden verlaten. De woordvoerder van de Bulgaarse hoofdaanklager gaf aan dat er de afgelopen 5 jaar ongeveer 94 miljard dollar via Nexo is gesluisd.

Volgens Nexo’s leidinggevenden is het nieuwe onderzoek en de inval ongegrond. Zij benadrukte verder dat het bedrijf altijd samenwerkt met de relevante autoriteiten en toezichthouders.

Naast het doorzoeken van de kantoren in Sofia zouhet onderzoek enkele maanden geleden gestart zijn, nadat vermeende verdachte transacties waren gedaan. Naar verluidt waren de gemelde transacties bedoeld om westerse sancties tegen de Russische Federatie te omzeilen. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van het onderzoek en inval gaan zijn.

Blockchain nieuws

Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in
MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin