crypto-hack-bithumb
Nieuws, Trending

Crypto hack bij Bithumb waarde van ‘maar’ 17 miljoen dollar

De Koreaanse crypto exchange Bithumb zegt dat de waarde van de hack die vorige week heeft plaatsgevonden 17 miljoen dollar is. Eerder werd er nog uitgebracht dat er voor 31 miljoen dollar was gestolen.

Waarom het verlies toch kleiner is dan verwacht

Op 20 juni meldde Bithumb dat er een hack had plaats gevonden. Na deze melding heeft het ministerie van Zuid-Korea een onderzoek gestart. Dit onderzoek was vooral gericht naar oorzaken van de hack. Bithumb schrijft in een statement dat de schatting van de waarde verlaagd is, omdat andere crypto exchanges en crypto stichtingen de Koreaanse exchange hebben geholpen. ”De belangrijkste reden voor het verlagen van de schatting van het verlies is de voortdurende participatie, ondersteuning en samenwerking van crypto exchanges en crypto stichtingen over de hele wereld”. Daarnaast vertelt Bithumb dat de snelle verplaatsing van crypto’s van de hot wallet naar de cold wallet schade heeft voorkomen.

Welke cryptocurrencies werden allemaal gestolen?

In de statement van Bithumb is aangegeven welke cryptocurrencies zijn gestolen. Zo werden er 2.016 Bitcons gestolen en 2.219 ETH token. Hieronder vind je een tabel met alle gestolen cryptocurrencies. [table id=13 /] Bithumb heeft aagegeven alle gestolen cryptocurrencies te vergoeden. Benieuwd naar het originele bericht? Klik dan hieronder.
Crypto Exchange Bithump wordt voor 30 miljoen dollar gehackt