Dollar, USD
Solana

Crypto-handelaar verandert $400 in $225.000 in 5 dagen

Een crypto-handelaar is erin geslaagd om 4 Solana (SOL) in 2.250 SOL te veranderen in een tijdsbestek van ongeveer vijf dagen. Daarmee is hij van een kapitaal van ongeveer 400 dollar, naar een vermogen van 225.000 dollar geschoten. Met die enorme vermogenswinst heeft hij een rendement van 56.000 procent te pakke in 5 dagen… dat zijn rendementen waar je zelfs over een geheel leven tevreden mee mag zijn.

Hoe deed de handelaar in kwestie dit?

Volgens het on-chain analyseplatform Lookonchain slaagde de handelaar erin om de BORK token, een nieuwe memecoin op Solana, te spotten in de eerste 10 minuten nadat deze lanceerde.

Hij besloot er snel 4 Solana voor te gebruiken om 1,2 miljard BORK te kopen.

Vervolgens verkocht de handelaar in kwestie die BORK tokens voor 1.454 Solana, nadat de koers van de memecoin gigantische steeg. Op dit moment heeft hij nog steeds 311,4 miljoen BORK in handen, die ongeveer 800 Solana waard zijn.

Veel mensen denken echter dat dit een kwestie van insider-trading is. Het kan natuurlijk een manier zijn om je eigen project te promoten; door een memecoin te maken en daar vervolgens zelf de koers van te laten stijgen met koop- en verkoopacties.

Solana profiteert van memecoin-hype

Er is momentele een gigantische hype gaande rondom memecoins op Solana en daar profiteert het smart contract platform optimaal van. In 2023 steeg de waarde van de munt met 690 procent, waarmee het de rendementen van Bitcoin op alle fronten oversteeg.

Nu is het de vraag of Solana het in zich heeft om ook in 2024 te blijven stijgen zoals het dat in 2023 deed.

Daarvoor moet er nog wel wat gebeuren, want met alleen memecoins lijkt dat niet mogelijk. Althans, het lijkt dan niet mogelijk om de nummer twee positie van Ethereum in gevaar te brengen.

Mogelijk kan deze ontwikkeling daaraan bijdragen. In de bovenstaande grafiek zie je het aantal Helium Mobile abonnees, die momenteel als NFTs op de blockchain van Solana leven. Dat zou een interessante nieuwe toepassing kunnen zijn voor Solana, al is een gebruikersbase van 30.000 man natuurlijk niet voldoende om meteen van een miljardentoepassing te spreken.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen