crypto analist
Bitcoin

Crypto-handelsvolume voor het eerst in 7 maanden gedaald

April was op zijn zachtst gezegd geen al te beste maand voor Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. De koersen hebben flinke klappen moeten incasseren waardoor het eerder optimisme volledig uit de markt is gespoeld.

De trendommekeer komt ook naar voren in het crypto-handelsvolume. Deze is namelijk voor het eerst in maar liefst zeven maanden gedaald.

Crypto volume droogt op

Een rapport van de in London gevestigde digitale activa dataleverancier ‘CCData’ toont aan dat het gecombineerde crypto-handelsvolume in de spot- en derivatenmarkt sterk is gedaald in april. 

In maart, toen de Bitcoin koers tot een verbluffende all-time high van bijna $74.000 steeg, bereikte het totale handelsvolume nog een recordhoogte van 9,12 biljoen dollar. Vorige maand kwam het volume 43,8 procent lager uit op een totaal van 6,58 biljoen dollar.

De forse terugval is voornamelijk te wijten aan de derivatenmarkt, met een 47,6 procent daling tot 4,57 biljoen dollar. De spotmarkt zag een mildere daling van 32,6 procent tot 2,01 biljoen dollar.

CCData wijst verschillende oorzaken aan voor de lagere handelsactiviteit op de cryptomarkt:

‘’Deze daling volgde op onverwachte macro-economische gegevens, een escalatie van de geopolitieke crisis in het Midden-Oosten en negatieve netto-instroom van Amerikaanse spot bitcoin ETF’s, wat leidde tot een terugval van de grote cryptovaluta die in maart winsten hadden geboekt.’’

Al met al zijn er een hoop onzekerheden de markt binnengevlogen, wat veel handelaren terughoudend heeft gemaakt.

Geduld BTC-investeerders mogelijk verder getest

De Bitcoin koers bevindt zich al geruime tijd in een neergaande correctie. Na de gigantische rally gedurende het eerste kwartaal oversteeg Bitcoin in de tweede week van maart zijn in 2021 behaalde recordprijs van $69.000. Nog nooit eerder bereikte Bitcoin al voor de halving een nieuwe all-time high..

Sindsdien heeft de koers het overduidelijk erg zwaar. Vorige week werd een dieptepunt van om en nabij de $56.500 neergezet, en met een huidige koers van $61.000 bevindt deze zich nog altijd op glad ijs.

Volgens crypto-analist Rekt Capital heeft Bitcoin nu zijn ‘post-halving re-accumulation fase’ bereikt: een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling gekenmerkt door zijwaartse prijsactie. Hij denkt dat het nog wel enkele weken tot maanden zou kunnen duren voordat Bitcoin zijn opwaartse trend nieuw leven inblaast.

Dit zou naar zijn mening echter positief zijn, omdat het Bitcoin weer zou laten synchroniseren met de terugkerende halvingscyclus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

4 redenen waarom de bullmarkt van Bitcoin nog niet voorbij is
PlanB: Laatste kans om Bitcoin onder de $70.000 te kopen?
Bitcoin spiegelt prijsactie die in 2017 een stijging van 1.200% veroorzaakte
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten