Blockchain Nieuws

Crypto is meest volwassen in VS en Vietnam

Waar crypto ‘slechts’ door een kleine 14% van de Amerikanen gebruikt worden, genereren ze meer exchangevolume dan wie dan ook. De cryptocurrency exchange Huobi laat nieuwe gegevens zien die bevestigen dat de Verenigde Staten (VS) in 2022 de meest ‘volwassen’ crypto-markt heeft.

Onderzoek naar gebruik crypto

De crypto-markt heeft gedurende het jaar flinke klappen gehad. Toch blijft de belangstelling wereldwijd ‘extreem actief’. De dochteronderneming van Huobi Global, Huobi Research, heeft hier onderzoek naar gedaan.

Uit dit onderzoek bleek dat de VS goed is voor zo’n 9.2% van het wereldwijde gecentraliseerde exchangevolume (CEX). Op het gebied van DeFi ligt dit hoger: hier vertegenwoordigt de VS circa 31.8% van de wereldwijde volumes.

Doordat de VS relatief gezien zo’n groot gebied is, is het percentage van de bevolking dat crypto gebruikt niet zo hoog als in sommige andere rechtsgebieden. Zo gebruikt ongeveer 13,7% van de Amerikanen crypto, terwijl dit bij bijvoorbeeld Vietnam al op 20.3% ligt. In Oekraïne gebruikt naar verluidt bijna 16% van de inwoners crypto. Dit is nog eens in onderstaand figuur weergegeven.

Vietnam land met hoogste crypto acceptatiegraad

De VS heeft over het algemeen de hoogste genormaliseerde score behaald voor ‘volwassenheid van de cryptomarkt’, gevolgd door Vietnam. Het is benoemingswaardig dat de VS hier veruit eerste ligt, met een score van 91,9 versus 35 van Vietnam.

Huobi beschreef Vietnam ondanks de score van de VS als het land met de hoogste acceptatiegraad in cryptocurrencies. De handelsscéne van crypto wordt in zowel Zuid-Korea als Japan als ‘extreem actief’ bestempeld. Het rapport zegt hierover het volgende:

Japan en Zuid-Korea hebben enorm veel verkeer naar beurzen bijgedragen. Concreet staat Zuid-Korea op de 2e plaats met 7,4% en Japan op de 6e plaats met 3,85% in Azië

China en Singapore hebben laagste maturiteitsscore

De landen die de laagste scores hebben bij de maturiteitsscore. Dit zijn als China en Singapore, met een score van 5,9% en 5.4% respectievelijk. Het is benoemingswaardig dat Singapore zich wel onderscheidt door zijn positie, gezien het tempo van de uitbreiding van de regelgeving en de acceptatie van cryptocurrency als technologie. Het zou dus kunnen dat het percentage van Singapore in de nabije toekomst (flink) omhoog schiet. Huobi schreef hierover het volgende:

Singapore is de beste bestemming geworden voor technologie-startups en lokt een groot aantal innovators en eenhoornbedrijven, waaronder natuurlijk de crypto-spelers. Singapore handhaaft een hoge mate van tolerantie en openheid voor de crypto-industrie: regelgeving wordt gehandhaafd, maar er is nog voldoende ruimte voor innovatie.

Op dit moment identificeert het rapport alleen dat slechts 4,9% van de Singaporese bevolking die crypto verhandelt, goed voor 0,8% van de wereldwijde CEX-volumes, met een internetpopulatie-index van slechts 2/100. Er moeten op dit gebied dus als slot nog wel stappen gezet worden.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden