Bitcoin, Dogecoin, Shiba inu

Crypto is onmogelijk te vernietigen, aldus Tesla CEO Elon Musk

Terwijl wereldwijde regelgevers de crypto markt blijven onderzoeken en hinderen, heeft Elon Musk zijn steun uitgesproken over crypto’s. Hij noemde de crypto wereld zelfs onverwoestbaar.


Crypto is onverwoestbaar

“Het is niet mogelijk om crypto te vernietigen. Echter is het wel mogelijk voor regeringen om de vooruitgang ervan te vertragen”, zei Musk op de Code Conference in Californië.

Volgens de CEO van Tesla kan het gedecentraliseerde karakter van crypto valuta’s een uitdaging zijn voor de Chinese overheid, die afgelopen vrijdag een nieuwe oorlog tegen crypto aankondigde.

”Ik denk dat crypto het doel heeft om de macht van gecentraliseerde regeringen te verminderen. Dat vinden ze niet leuk.”

Daarnaast suggereerde hij ook dat het laatste Chinese optreden tegen crypto waarschijnlijk iets te maken heeft met de aanzienlijke problemen van de opwekking van elektriciteit in het land:

“Een deel daarvan kan te wijten zijn aan elektriciteitstekorten in veel delen van China. Een groot deel van Zuid-China heeft op dit moment willekeurige stroomuitval omdat de vraag naar stroom hoger is dan verwacht. Crypto mining zou daarin een rol kunnen spelen.”

Ondanks dat Musk zichzelf niet beschouwt als een enorme crypto valuta expert, benadrukte hij dat regelgevers niet zouden moeten proberen de acceptatie van crypto valuta te vertragen. Op de vraag of de regering van de Verenigde Staten moet worden betrokken bij het reguleren van crypto, antwoordde Musk:

“Ik zou zeggen: ‘Niets doen.'”

Musk is op Twitter een belangrijke crypto prijsbeïnvloeder. Waarbij veel experts zijn berichten koppelen aan enorme prijsbewegingen voor tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en Bitcoin (BTC). De CEO van Tesla kreeg veel kritiek in de cryptogemeenschap na het opschorten van Tesla’s Bitcoin betalingsoptie. Dit deed hij vanwege de milieuproblemen van Bitcoin mining die in mei 2021 naar buiten kwamen.

Musk veroorzaakte eerder veel optimisme op de crypto markt door in februari een Bitcoin aankoop van $1,5 miljard te doen.

Bitcoin nieuws

Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie