Bitcoin

Crypto market cap duikt onder $2 biljoen terwijl Bitcoin naar 17-daagse dieptepunt zakt

De cryptomarkt heeft in minder dan een week tijd 200 miljard dollar aan waarde verloren. Zowel Bitcoin als altcoins hebben het de laatste dagen zwaar. De meest recente snoekduik van Bitcoin heeft de asset naar de 42.000 dollar gestuurd. Het laagste punt in 17 dagen tijd.

De meeste altcoins staan ook zwaar in het rood, waarbij de meeste verliezen op naam van Luna, Solana, Avalance, Cardano en Dogecoin komen. Tenminste, dat is als we naar de grotere altcoins kijken. Onder de kleine jongens zijn de verliezen in sommige gevallen zelfs extreem.

Bitcoin en de test van $42.000

Slechts een paar dagen geleden was Bitcoin nog in gevecht met de 47.000 dollar en kwamen we in 48 uur tijd tot tweemaal toe boven dat niveau uit. Daarna kwamen de bears echter uit hun hol en brachten ze de koers in rap tempo weer naar beneden.

In eerste instantie dumpte Bitcoin naar de 45.000 dollar, voordat de koers verder terugviel naar 43.000 dollar. Daarna maakte we een kleine sprong naar de 44.000 dollar, maar dat was van korte duur. Kort daarna viel Bitcoin terug naar 42.000 dollar, het laagste prijspunt sinds 23 maart van dit jaar.

Op dit moment staan we een paar honderd dollar boven de 42.000 dollar en ligt de market cap van Bitcoin weer op ongeveer 800 miljard dollar. Het lijkt erop dat we nog even tijd nodig hebben om een nieuwe rally in te zetten.

Bitcoin ziet er on-chain sterk uit

Als we naar de blockchain statistieken van Bitcoin kijken, dan ziet het er goed uit voor de grootste cryptocurrency van de markt. Twitteranalist PlanC deelde op 8 april een veelbelovende grafiek voor Bitcoin die lijkt te wijzen op de start van een nieuwe bullish trend.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1512518212298104844

Voor de vierde keer in de geschiedenis van Bitcoin zijn we in de groene zone terechtgekomen. Het gaat om de groene zone van de hoeveelheid Bitcoin die in 1 jaar tijd niet is bewogen. Dit is driemaal eerder voorgekomen in de geschiedenis van Bitcoin en iedere keer markeerde dat de start van een nieuwe bullrun.

Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar we kunnen niet ontkennen dat dit er goed uitziet. Al moet gezegd worden dat er altijd wel on-chain statistieken of grafieken te vinden zijn die wijzen op een nieuwe bullrun. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren wat Bitcoin gaat doen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen