Nieuws, Trending

Crypto-miners en houders zullen in Rusland onder de al bestaande wetgeving worden gereguleerd

Miners en houders van cryptocurrency zullen in Rusland onder de ‘International Revenue Code’ worden gereguleerd. Dit blijkt uit nieuwsberichten van een lokaal nieuwsbureau Izvestiya. Hierdoor wordt er geen aparte belasting berekend voor cryptocurrency.

Reguleren

Anatoly Aksakov, voorzitter van de Russische Doema commissie voor financiële markten heeft verteld dat de wetgevers op zoek zijn naar manieren om digitale financiële activa, in dit geval cryptocurrency, te reguleren. Volgens Aksakov zullen er geen aparte belastingregelingen voor eigenaren van cryptocurrency komen, wat betekent dat het binnenhalen van cryptocurrency door middel van mine-apparatuur en de circulatie van cryptocurrency binnen het land zullen worden geregeld via al bestaande wetgevingen.

Inkomstenbelasting

Hiernaast zullen personen die zich bezighouden met het in omloop brengen van deze virtuele valuta inkomstenbelasting betalen, terwijl de rechtspersonen belasting moeten betalen die overeenkomt met het type bedrijf. Aksakov heeft hierbij aangegeven dat er in de toekomst afzonderlijke belastingregelingen voor het in omloop brengen en houden van cryptocurrency kunnen komen, maar dat deze op dit moment nog zeker niet van de orde zijn.