Cuba
Blockchain

Crypto-miners in Cuba hebben problemen door constante black-outs

Diverse investeerders van crypto-miners in Cuba hebben moeite om hun investering terug te verdienen. De voornaamste reden hiervoor is dat het land momenteel kampt met voordurente black-outs waardoor de miners iedere keer uitvallen.

Crypto populair in Cuba

De black-outs hebben tevens ook (grote) gevolgen voor onder andere de telecommunicatie, waardoor sommige van deze operaties, die afhankelijk zijn van off-grid energiecentrales, geen internet meer nodig hebben om mining-taken uit te voeren.

Cryptocurrency in Cuba heeft inmiddels wel een weg gevonden. Het wordt door de Cubaanse burgers regelmatig gebruikt als alternatief voor het verkrijgen van diensten die ze anders niet hadden kunnen krijgen. Voorbeelden hiervan zijn internationaal winkelen en mobiele- en internetopwaardeerdiensten. Zelfs het verzenden en ontvangen van geldoverboekingen doen ze steeds vaker via een cryptocurrency.

Het minen van de cryptocurrencies heeft echter grote moeite om rond hetzelfde populariteitsniveau te komen. En dit is niet omdat mining als slechte investering gezien wordt, maar juist door de huidige staat van het elektriciteitsnet in het land. Het land wordt momenteel namelijk continu met black-outs geconfronteerd, wat ervoor zorgt dat het stroomnet er regelmatig tijdelijk af ligt.

Het is zeker benoemingswaardig dat niet alleen de crypto-sector hierdoor in het land getroffen wordt. Iedereen in Cuba die momenteel niet op een vorm van noodstroom aangesloten zit krijgt hier helaas regelmatig mee te maken. Ook bijvoorbeeld het telecomnet wordt hierdoor getroffen. Dit komt omdat deze black-outs ook invloed hebben op het lokale telecomnet, dat niet kan worden beheerd met de beperkte installaties die Etectsa, het lokale Cubaanse telecombedrijf, gebruikt. Een vertegenwoordiger van het bedrijf meldde als slot het volgende:

De generatoren van Etecsa hebben bijna geen brandstof meer om zoveel uren stroomuitval op te vangen. Ze zijn niet in staat om alle energie op te wekken die nodig is om zoveel apparatuur zo lang aan te laten staan en daarom werkt alles niet altijd even goed.

Blockchain nieuws

NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten