Crypto nieuws
Blockchain

Crypto nieuwswebsite Coindesk staat te koop

CoinDesk, een van de populairste crypto nieuws websites ter wereld, is op zoek naar kopers. Dit meldt de Wall Street Journal.

Uit het bericht van de zakenkrant blijkt dat de Digital Currency Group, het moederbedrijf van Coindesk, de investeringsbank Lazard heeft ingehuurd om kopers te zoeken. Volgens WSJ is zowel een volledige als een gedeeltelijke verkoop een optie voor DCG. Verder wist de Wall Street Journal te melden dat er al biedingen zijn gedaan van boven de 200 miljoen dollar.

DCG in de problemen

Zoals velen van jullie wellicht weten zit de Digital Currency Group in de problemen sinds de val van crypto beurs FTX. Het is dus niet zo gek dat ze een deel van de bedrijven die ze beheren proberen te verkopen. Het bedrijf probeert op alle manieren geld te besparen. Zo kwam vorige week al naar buiten dat aandeelhouders van DCG dit jaar geen winstuitkering zullen ontvangen. Ook dochterbedrijf en handelshuis Genesis Global kampt met grote schulden.

Vandaag bracht Newsbit een nieuwsbericht naar buiten waaruit blijkt dat DCG nog steeds niet rond is met schuldeisers Gemini en Bitvavo die gezamenlijk meer dan 1,1 miljard dollar moeten krijgen van Genesis. Er gaan zelfs geruchten over een eventuele pre-negotiated Chapter 11 procedure.

Het is nog niet bekend of CoinDesk gekocht wordt door een of meerdere partijen. Fans van het nieuwsplatform zullen de verwachte tijd overspannen wat de toekomst brengt.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving