Bitvavo Nieuws, Exchange Nieuws

Update over situatie rondom Bitvavo en DCG

Crypto beurs Bitvavo heeft een nieuwe update geplaatst rondom de situatie van de Digital Currency Group en de 280 miljoen euro die Bitvavo nog krijgt. Bitvavo is samen met andere schuldeisers en adviseurs in gesprek met DCG om het openstaande bedrag terug te krijgen. Ook circuleren er geruchten over een eventuele pre-negotiated Chapter 11, maar er is nog geen officieel akkoord.

In deze tekst nemen we je mee in wat een ‘pre-negotiated Chapter 11’ zou kunnen inhouden en geven we meer informatie over het voorstel dat is gedaan om het openstaande bedrag terug te betalen.

Wat betekent een Pre-negotiated Chapter 11

Verschillende internationale media, waaronder Financial Times, Decrypt en The Block, hebben gerapporteerd dat er een overeenkomst is tussen de schuldeisers, DCG en Genesis. Dit scenario wordt ‘pre-negotiated Chapter 11’ genoemd. Maar wat zou dit betekenen voor Bitvavo en het openstaande bedrag van 280 miljoen euro?

Een pre-negotiated Chapter 11 (faillissementsbescherming) staat voor een herstructurering bij Genesis waarbij er al overeenstemming is bereikt tussen DCG, Genesis en de meeste schuldeisers over de terugbetaling. Volgens Bitvavo zou zo’n Chapter 11 scenario kunnen betekenen dat ze (een groot deel) van hun geld sneller terug kunnen krijgen.

Krijgt Bitvavo zijn geld terug?

Of Bitvavo al zijn geld terug gaat krijgen is ook na deze update nog niet duidelijk. Wel meldt Bitvavo nogmaals dat er een voorstel op tafel lag waarin ze in ieder geval 70 procent van het geld terug zouden krijgen in een acceptabele termijn, en er over de resterende 30 procent nog discussie was. Vorige update meldde we al dat Bitvavo dit voorstel af had gewezen, maar blijkbaar zijn de onderhandelingen tussen DCG en Bitvavo verder gegaan.

Bitvavo meldt namelijk in de update van vandaag dat er opnieuw gesprekken zijn gevoerd over de resterende 30 procent, maar dat ze hier verder nog niks over kunnen zeggen.

Voor nu lijkt het er dus op dat Bitvavo in ieder geval 70 procent van zijn geld terug gaat krijgen in een acceptabele termijn. Of en wanneer DCG de resterende 30 procent (84 miljoen euro) kan terugbetalen is voor nu nog onduidelijk.

Wat betekent dit voor klanten van Bitvavo?

Bitvavo benadrukt in zijn update opnieuw dat de situatie geen impact zal hebben op de klanten van Bitvavo. “Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft het risico van haar klanten overgenomen.” Zo schrijft de beurs.

Verder zou het mooi zijn als Bitvavo in ieder geval de 70 procent van het geld terugkrijgt van DCG. 84 miljoen euro is een groot verlies, maar Bitvavo heeft genoeg reserves om dit op te vangen.

Exchange nieuws

Crypto beurzen zeggen hulp toe aan slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië
Bitvavo bereikt akkoord en krijgt 80-100% van de openstaande schulden van DCG terug
Crypto beurzen verantwoordelijk voor 84% van de ontslagen afgelopen maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten