Bitvavo Nieuws, Exchange Nieuws

Update over DCG en de 280 miljoen euro van Bitvavo

Ook het jaar 2023 verloopt nog stroef voor de cryptowereld. De ellende die allemaal begon met de implosie van Terra en de val van crypto beurs FTX dreunen nog altijd na. Deze twee evenementen hebben een enorme kettingreactie veroorzaakt waardoor meerdere grote crypto bedrijven in de problemen zijn gekomen. Eén van die bedrijven is de Digital Currency Group, waar de Nederlandse crypto beurs Bitvavo nog 280 miljoen euro van krijgt. Gisteravond werd in een artikel van de WSJ zelfs gesuggereerd dat Genesis, het dochterbedrijf van DCG, overweegt faillissement aan te vragen.

In dit artikel blikken we terug op wat er precies gebeurd is en bekijken we de nieuwste update die Bitvavo vandaag geplaatst heeft.

Wat is er gebeurd?

Bitvavo maakte gebruik van de Digital Currency Group voor het aanbieden van staking-diensten. Dit betekent dat Bitvavo de tegoeden van zijn klanten die hun tokens wilden staken direct doorstuurde naar de Digital Currency Group, die daar vervolgens risicovolle dingen mee deden, zodat klanten een rendement konden krijgen op hun tokens.

Bitvavo stuurde zo’n 280 miljoen euro aan klanttegoeden naar DCG toe om te staken. Maar nu het bedrijf in de financiële problemen is gekomen is het nog maar de vraag of dit in zijn geheel terugkomt bij Bitvavo. Let wel, de beurs zegt dat voor de klanten van Bitvavo er niks aan de hand is. Op 15 december maakte Bitvavo namelijk bekend de gehele schuld over te nemen en zijn klanten hiermee schadeloos te stellen.

Toch is het natuurlijk allemaal geen ideale situatie en daarom deelt Newsbit constant de laatste updates over deze zaak.

Een nieuwe update

Vandaag, 6 januari, heeft Bitvavo een nieuwe update gepubliceerd over de DCG situatie. Bitvavo schrijft hierin dat alle geruchten en aanvaringen tussen Gemini en DCG horen in het onderhandelingsproces. Ook schrijft Bitvavo dat ze het bericht van een mogelijk faillissement van Genesis plaatsen in de context van een onderhandelingsstrategie. Verder geeft Bitvavo aan dat ze verwachten dat de onzekerheid rondom DCG nog wel even aan zal houden.

Zelfs al zou Genesis een faillissement aanvragen zou dat volgens Bitvavo het vooruitzicht om het openstaande bedrag terug te krijgen niet veranderen. Het zou het proces alleen wat kunnen vertragen.

Tot slot benadrukt de Nederlandse crypto beurs nogmaals dat het geld van alle klanten veilig is en ze dus geen risico lopen. De beurs schrijft”

“Zoals eerder aangegeven heeft de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.”

Mochten er nieuwe updates zijn over de situatie rondom de Digital Currency Group en de 280 miljoen euro van Bitvavo, dan zal Newsbit u hier in de toekomst weer zo snel mogelijk over inlichten.

Exchange nieuws

Binance en Mastercard gaan prepaid cryptokaart in Brazilië uitbrengen
CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout
Situatie tussen DCG en Bitvavo lijkt te verbeteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten