Regulatie Nieuws

Crypto reageert vooralsnog positief op toespraak Jerome Powell

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, verklaarde tijdens een interview vandaag dat er desinflatie plaatsvindt, hoewel de processen nog in de beginfase zijn. Ondanks de inflatie dus langzaam afneemt, zei Powell dat het doel blijft om de inflatie helemaal terug te brengen tot 2%. Dit betekent dat de Fed waarschijnlijk de rentes de komende tijd zal blijven verhogen. Ondanks dat lijkt de cryptomarkt vooralsnog gematigd positief te reageren op de toespraak van de voorzitter van de Fed.

Markten reageren verassend positief

Powell gaf dus aan dat het proces om de rente te verhogen waarschijnlijk nog enige tijd in beslag zal nemen. Daarnaast voegde hij eraan toe dat de Federal Reserve de rente meer zou verhogen als dat nodig is. Ondanks dat die uitspraken misschien niet waren wat investeerders hadden gehoopt reageerden de financiële markten verrassend positief. Zo steeg de de S&P 500-index met 0,65% en ook de cryptomarkt volgde deze trend met een prijsstijging van 1 procent. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC op $23.126

BTC koers 7 feb 2023

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, verklaarde tijdens zijn toespraak vandaag dat er desinflatie plaatsvindt, hoewel de processen nog in de beginfase zijn. Ondanks de inflatie dus langzaam afneemt, zei Powell dat het doel blijft om de inflatie helemaal terug te brengen tot 2%. Dit betekent dat de Fed waarschijnlijk de rentes de komende tijd zal blijven verhogen.

Ondanks dat de markten in eerste instantie dus gematigd positief lijken te reageren valt het nog te bezien hoe de crypto prijzen zich de komende uren stand zouden houden.

Belangrijkste punten uit het interview

  • De Fed-voorzitter zei dat het doel om de inflatie terug te brengen tot 2% behouden blijft.
  • Powell zei dat we in het jaar 2023 een aanzienlijke daling van de inflatie zouden kunnen zien, wat een bemoedigend teken is voor de cryptomarkt.
  • Disinflatie zal echter waarschijnlijk langer duren dan verwacht. Powell zei dat de Fed de rente zeker meer zou verhogen als de gegevens sterker blijven uitkomen dan verwacht.
  • De inflatie in de goederensector daalt, maar is nog steeds niet zichtbaar in de huizensector, waardoor de hoop op een snelle desinflatie in het geding komt.

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
XRP koers van 589 dollar in aantocht?