Bitcoin Nieuws, Nieuws

Crypto startup Moon maakt het mogelijk om met Bitcoin te betalen bij Amazon

Cryptocurrency betalingsverwerker Moon heeft aangekondigd dat iedere wallet die lightning ondersteund kan worden gebruikt via een browserextensie. Hierdoor wordt het mogelijk om cryptocurrencies als de Bitcoin te gebruiken om bij Amazon te betalen.


Moon

Moon is een cryptocurrency startup dat zich heeft gevestigd in New York. Moon verwerkt crypto-betalingen voor (e-commerce) bedrijven. In een bèta-test van 250 gebruikers is het nieuwe product van hun getest: de browserextensie. Met deze extensie kunnen gebruikers cryptocurrency besteden bij e-commerce websites. De wallets van de gebruikers die ze gebruiken om te betalen moeten wel lightning ondersteunen.

De extensie maakt gebruik van een QR-Code in combinatie met de lightning-update. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig online betalingen verrichten met hun crypto-wallet.


Geen directe integratie winkeliers

Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf is er geen directe integratie tussen de extensie en winkeliers. Hierdoor beheert Moon alleen betalingskanalen en bieden ze een eenvoudige interface aan om deze betalingen te verrichten.

Zo raakt Amazon nooit zelf de Bitcoin aan. De extensie werkt volledig op zich zelf en staat los van Amazon. De extensie zorgt er alleen voor dat fiat-valuta wordt omgezet in cryptocurrency en andersom.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?