Bitcoin,

Crypto startup Moon maakt het mogelijk om met Bitcoin te betalen bij Amazon

Cryptocurrency betalingsverwerker Moon heeft aangekondigd dat iedere wallet die lightning ondersteund kan worden gebruikt via een browserextensie. Hierdoor wordt het mogelijk om cryptocurrencies als de Bitcoin te gebruiken om bij Amazon te betalen.


Moon

Moon is een cryptocurrency startup dat zich heeft gevestigd in New York. Moon verwerkt crypto-betalingen voor (e-commerce) bedrijven. In een bèta-test van 250 gebruikers is het nieuwe product van hun getest: de browserextensie. Met deze extensie kunnen gebruikers cryptocurrency besteden bij e-commerce websites. De wallets van de gebruikers die ze gebruiken om te betalen moeten wel lightning ondersteunen.

De extensie maakt gebruik van een QR-Code in combinatie met de lightning-update. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig online betalingen verrichten met hun crypto-wallet.


Geen directe integratie winkeliers

Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf is er geen directe integratie tussen de extensie en winkeliers. Hierdoor beheert Moon alleen betalingskanalen en bieden ze een eenvoudige interface aan om deze betalingen te verrichten.

Zo raakt Amazon nooit zelf de Bitcoin aan. De extensie werkt volledig op zich zelf en staat los van Amazon. De extensie zorgt er alleen voor dat fiat-valuta wordt omgezet in cryptocurrency en andersom.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen