Nieuws, Trending

Crypto-wallet aanbieder Blockchain.com opent kantoor in LitouwenÉén van de bekende crypto-walletaanbieders, Blockchain.com, heeft haar activiteiten uitgebreid door een nieuw kantoor te openen. Hiermee breidt het zichzelf uit naar Europa.


Meerdere locaties

Volgens het bedrijf zijn er veel verschillende locaties overwogen, maar paste Vilnius in Litouwen het beste bij de bedrijfsvoorkeuren. Volgens hen is het land toegewijd aan innovatie en is het hierom de perfecte plek een nieuw kantoor. Er staan nu vacatures open voor de liefhebbers.


Verheugd om Blockchain.com te verwelkomen

De Litouwse minister van economie en innovatie is verheugd om Blockchain.com in Vilnius te mogen verwelkomen. Volgens hem zal de aanwezigheid van Blockchain.com Litouwen in de schijnwerpers plaatsen van de internationale blockchain-community.Hoofdkantoor in Luxemburg

Sinds de oprichting van het bedrijf zijn ze flink gegroeid. Momenteel beheren zij meer dan 33.000.000 wallets en hebben ze meer dan 100.000.000 transacties verwerkt. Hiernaast zijn ze actief in meer dan 140 landen. Momenteel hebben ze hun hoofdkantoor in Luxemburg, maar hebben ze ook kantoren in Londen, New York en San Francisco.


Mogelijke risico’s met betrekking tot cryptocurrencies

De centrale bank van Litouwen heeft in 2014 een waarschuwing afgegeven aan consumenten waar officieel wordt gewaarschuwd voor mogelijke risico’s met betrekking tot cryptocurrencies.

Dit jaar heeft de bank hier echter een andere blik op. Nu de markt zich steeds meer bewijst zijn de regels hierin wat versoepeld. Daarom is het vanaf heden in het land toegestaan om investeringsfondsen te creëren voor professionele beleggers in virtuele activa als cryptocurrency. Cryptocurrency-betalingen mogen echter met de huidige wetgeving nog steeds voor financiële instellingen verboden.