Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto whales kopen massaal Bitcoin in het eerste kwartaal van 2024

In het eerste kwartaal van 2024 beleefde Bitcoin (BTC) een historisch moment door een recordhoogte te bereiken. Deze prestatie werd gevolgd door een correctiefase in de weken erna, iets wat te verwachten viel na zo’n sterke stijging.

Desalniettemin blijft het vertrouwen onder grote investeerders, de zogenaamde whales, onveranderd sterk in de aanloop naar het aanstaande halveringsevenement.

Whales kopen massaal Bitcoin

Een recent rapport van het blockchain-analyseplatform Santiment laat zien dat BTC whales in de afgelopen drie maanden grote aankopen hebben gedaan. Gezamenlijk hebben zij 319.310 BTC gekocht, met een totale waarde van ongeveer $21,6 miljard.

Tegelijkertijd toont het rapport een tegenovergestelde trend onder kleinere beleggers, vaak retailhandelaren genoemd, die 105.260 BTC hebben verkocht in dezelfde periode.

Het belang van de Bitcoin halving

De aanzienlijke toename van Bitcoin-bezit door whales wordt algemeen beschouwd als een positief signaal voor de markt. Deze groeiende interesse is vooral van belang met het oog op het aanstaande ‘halving’ evenement, dat elke vier jaar plaatsvindt en de beloning voor miners halveert. Dit proces vermindert het nieuwe aanbod van Bitcoin, wat historisch gezien heeft geleid tot een stijgende vraag door het meer beperkte aanbod.

De invloed van Amerika’s economische beleid op Bitcoin

Anthony Pompliano, een vooraanstaande Bitcoin-enthousiast, belicht een bijkomende reden voor de mogelijke appreciatie van Bitcoin, geworteld in het economisch beleid van de Verenigde Staten. Hij stelt dat de zware rentelasten van de Amerikaanse nationale schuld het land mogelijk zullen nopen tot het aanzetten van de geldpers, wat resulteert in monetaire inflatie. Deze toename van de geldhoeveelheid, aldus Pompliano, zou de dollar devalueren maar tegelijkertijd de Bitcoin koers een boost geven.

Ter ondersteuning van zijn visie haalt Pompliano aan dat de dollar sinds 2020 circa 20% van zijn waarde heeft ingeleverd, terwijl Bitcoin een opmerkelijke stijging van 800% heeft doorgemaakt. Hij verwacht dat deze trend aanhoudt, wat Bitcoin steeds meer zal positioneren als een bastion van financiële stabiliteit te midden van economische onzekerheid. Pompliano is stellig in zijn overtuiging dat Bitcoin niet alleen zal blijven waarderen, maar ook op korte termijn nieuwe recordhoogtes zal bereiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC