US Holiday
Regulatie

Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen

In november staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de planning. Nog nooit speelde crypto zo’n grote rol voor de verkiezingen. Dit blijkt uit onderzoek van de crypto dienstverlener Galaxy Digital. Crypto zou zelfs zo belangrijk kunnen zijn dat het een doorslaggevende factor zal zijn.

Crypto stemmers worden belangrijker

Als het om crypto gaat is er sprake van een grote kloof op het Amerikaanse politieke toneel. Zo is de huidige Biden administratie erg anti-crypto te noemen. Vanuit het Republikeinse kamp lijkt er echter veel meer steun te zijn voor de crypto sector. Om deze reden zouden ‘crypto stemmers’ een grotere rol gaan spelen dan ooit.

“Hoe dichterbij we bij november komen, en stemmers zich beginnen te verdiepen in gevolgen van de verkiezingen voor de financiële markten, zou de crypto industrie een grotere rol kunnen gaan spelen dan ooit,”
Aldus Galaxy Digital, dat zegt dat maar liefst 19 procent van de Amerikaanse stemmers crypto bezit. 11 miljoen hiervan bezitten meer dan $1000 aan crypto. Op basis van huidige peilingen prefereren crypto bezitters de Republikeinse kandidaat Donald Trump (48 procent) ten opzichte van de huidige president Joe Biden (39 procent).

Crypto stemmers prefereren het Republikeinse kamp

Volgens enquêtes is er tevens een interessante transitie gaande. Crypto-bezitters die in 2020 nog voor Biden stemden, lijken nu de gaan stemmen op Trump. De reden hiervoor is de eerder genoemde anti-crypto positie die de Biden administratie de afgelopen jaren heeft ingenomen.

Een van deze acties is het blijven steunen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en het voorstellen van anti-crypto wetgevingen zoals hoge belastingen voor Bitcoin (BTC) miners.

Republikeinen zijn de afgelopen jaren de crypto sector daarentegen steeds meer gaan steunen. Ook Trump lijkt op de crypto trein gestapt. Waar hij crypto een paar jaar geleden nog flauwekul noemde, steunt hij Bitcoin de crypto sector inmiddels openlijk.

Het belooft een cruciale verkiezing te worden voor de crypto industrie. Volgens de verwachting zal de sector de wind flink in de rug krijgen als huidig president het Witte Huis verlaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten