Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto-zorgproject kondigt exchange aan voor medische hulp op afstand

Solve.Care, een crypto-startup voor de gezondheidszorg in cryptovaluta’s, heeft een nieuw blockchain-platform aangekondigd voor medische hulp op afstand.


Wereldwijd artsen raadplegen

Door middel van een nieuwe marktplaats die gebaseerd is op de blockchain-technologie, kunnen gebruikers overal ter wereld artsen raadplegen. Het nieuwe platform krijgt naar verluidt de naam ‘Global Telehealth Exchange’ (GTHE) genoemd.

Naast dat gebruikers hierdoor enorme voordelen krijgen, is GTHE ook bedoeld om artsen een eenvoudige manier te bieden om deel te nemen aan telegeneeskunde door hun profielen, tarieven en beschikbaarheid te publiceren. Vervolgens komt het systeem automatisch met mensen die met de artsen in gesprek willen gaan.

Verwacht wordt dat het systeem later dit jaar nog wordt uitgerold, allereerst wel in slechts een paar landen.


Voorkomen problemen

Om problemen te voorkomen, bijvoorbeeld dat dezelfde beoordeling vanuit artsen meerdere keren wordt uitgevoerd, of om te voorkomen dat onnodige tests worden uitgevoerd, krijgen gebruikers de mogelijkheid om hun patiëntendossier te delen met hun eigen gekozen arts.

Het systeem, dat op de blockchain-technologie gebaseerd is, heeft als taak om alles fraudebestendig te houden. Hierdoor worden alle medische dossiers en transacties allemaal uitgevoerd in SOLVE-tokens.

Dat dit in opspraak komt tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie is niet geheel onlogisch, zo verteld een vertegenwoordiger van Solve.Care:

“De Covid-19-pandemie namelijk heeft de manier waarop gezondheidszorgsystemen worden georganiseerd en geleverd vanuit een aantal perspectieven zwaar getest. Gezien wordt dat nu steeds meer patiënten terughoudend zijn om hun arts te bezoeken vanwege de pandemie. Artsen die niet primair betrokken zijn bij de behandeling van Covid-19-gevallen, hebben een aanzienlijke afname van het aantal patiënten gezien. De lancering van Global Telehealth Exchange is erop gericht deze onbalans te verhelpen”, aldus een vertegenwoordiger van het Solve.Care. Hierdoor wordt een probleem getackeld dat door de pandemie is ontwikkeld, maar die mogelijk wel veel hulp kan bieden om het virus te bestrijden.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten