money-laundering
Exchange

Cryptocurrency exchange BitPay delist Monero vanwege zorgen witwassen

De cryptocurrency exchange Bitpay is van plan om de op privacy gerichte cryptocurrency Monero (XMR) te verwijderen. Dit nadat er diverse zorgen waren over het witwassen van geld via deze crypto.


Februari 2020

Monero (XMR) zal niet van de exchange worden verwijdert tot in ieder geval 19 februari 2020, mochten er geen complicaties optreden. Volgens de exchange wordt XMR verwijdert, omdat er selectief anonimiteitsfuncties tussen projecten kunnen worden gebruikt. Dit is erg positief voor de privacy, maar kan er ook voor zorgen dat kwaadwilligen relatief eenvoudig geld kunnen witwassen. Dit wil de exchange dan ook niet, en hierom verwijdert het deze cryptocurrency.

Alhoewel de crypto pas in februari 2020 wordt verwijdert, zal het eind deze maand (29 november 2019) al geen XMR-stortingen accepteren. XMR-opnames kunnen dan ook niet worden uitgevoerd, want er is een Monero blockchain-fork gepland van 29 november 2019 tot 5 december 2019.


BitPay

BitPay is een cryptocurrency exchange uit Polen en heeft meer dan 80 man in dienst. Momenteel is BitPay de 90ste grootste crypto-exchange op dagelijks handelsvolume. De exchange weet op dit moment ongeveer 20.7 miljoen aan dagelijks handelsvolume te bereiken.


Consumentenbescherming

De exchange benadrukt nogmaals dat iedere exchange moet voldoen aan de marktnormen en voorschriften met betrekking op o.a. consumentenbescherming. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen dat Monero wordt verwijdert op diverse exchanges.

Zo verwijderde de cryptocurrency exchange OKEx eerder al 5 privacymunten, waaronder Monero. Benieuwd welke dit nog meer zijn? Lees dan ons artikel hierover!