Nieuws

Cryptocurrency exchange Bitstamp gaat samenwerken met Zweedse bankBitstamp, de in Luxemburg gevestigde cryptocurrency exchange, is een samenwerking aangegaan met een grote Zwitserse bank: Dukascopy.


Bitstamp

In deze samenwerking zal Bitstamp de Bitcoin (BTC) transacties voor de Zweedse bank verzorgen. Op deze manier kunnen klanten van de bank BTC naar hun rekening sturen en deze vervolgens omzetten in o.a. Amerikaanse Dollars ($) of handelen met BTC op hun eigen handelsplatform. Mochten klanten geld terug willen storten van Amerikaanse Dollar naar BTC, dan is dit ook mogelijk.

Met deze actie willen beide partijen de kloof tussen cryptocurrency en traditionele financiële zaken overbruggen.


Overgenomen

Bitstamp is afgelopen oktober (2018) overgenomen door investeringsmaatschappij NXMH. Kort na deze overname zijn zij flink gaan uitbreiden, zo werd er destijds over een mondiale expansie gesproken.Niet de enige

Met deze actie is de Zweedse bank Dukascopy niet de enige. Zo liet een andere Zweedse bank: Falcon, ook weten dat zij bezig zijn met zo een dergelijk systeem. Dit systeem werkt als een extra cryptocurrency-wallet die aan de rekening van de gebruiker wordt gekoppeld. Op deze manier kunnen zij cryptocurrency als BTC naar hun bankrekening sturen, omzetten in traditionele valuta of versturen naar andere rekeninghouders.