hong-kong-1990267_1920
Nieuws, Trending

Cryptocurrency exchange BTCC stopt met minen van crypto’s

BTCC is een cryptocurrency exchange die is gevestigd in Hong Kong. BTCC gaat nu de deuren van zijn crypto-mining dochterbedrijf ‘ BTCC Pool Limited’ na 4 jaar tijd sluiten. 

Alles wordt gesloten

BTCC Pool Limited sluit vanaf 15 november alle mining-servers, waarna de activititeiten van het bedrijf op 30 november voor onbepaalde tijd zullen worden gestopt. Het bedrijf heeft aan alle leden-miners gevraagd om hun hashingkracht vóór 15 november uit de pool te halen. Hier voegde ze verder nog aan toe dat al het eerder verdiende winsten op tijd zal vrijgeven.

Meerdere ondernemingen

De pool werd gelanceerd in 2014 als een van de verschillende business verticals van BTCC. BTCC beheerd hiernaast onder andere ook de crypto-wallet genaamd Mobi en een exchange tussen USD en Bitcoin (BTC). Eerder dit jaar stemde BTCC Pool er mee in om 49% van al zijn aandelen te verkopen aan een in Hong Kong gevestigde financiële dienstverlener genaamd Value Convergence (VC) Holdings. Naar verwachting heeft deze deal $17 miljoen (€15 miljoen ) opgeleverd, maar helaas is het momenteel onduidelijk of dat bedrag ook daadwerkelijk is betaald.

BTC China

De pool vertegenwoordigde 1.1% van de hashingkracht van bitcoin in juni van dit jaar. De exchange van BTCC’s was voorheen vooral bekend in China als BTC China. In dit land was het 1 van de langstlopende en de op 3-na grootste handelsplatformen voordat de Chinese regelgevers de crypto-handel in september 2017 effectief verbood. In januari dit jaar werd de exchange verworven door een blockchain investeringsfonds uit Hong Kong. In juli werd de exchange opnieuw gelanceerd met een plan om zijn eigen tokens uit te geven.