blauw

Bear Flag

Bear Flag is een technisch analyse patroon dat een daling in de prijs van een cryptocurrency voorspelt. Het patroon wordt gevormd door een korte daling gevolgd door een kleine stijging.

Wat is een Bear flag?

Een bear flag is een technisch analysepatroon die veel crypto day traders gebruiken bij het handelen. Het wordt over het algemeen gezien als een bearish voortzettingspatroon, wat betekent dat het patroon vaak wordt gezien in een neerwaartse trend en aangeeft dat de huidige trend zich waarschijnlijk zal voortzetten.

Het bear flag patroon wordt gevormd wanneer de prijs onder een ondersteuningsniveau zakt en vervolgens consolideert in een smal bereik. Dit bereik wordt vaak de ‘vlag’ genoemd. De vlag wordt typisch gekenmerkt door lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten (lower highs en lower lows). De vlag wordt vaak gezien als een pauze in de neerwaartse trend en geeft meestal aan dat de neerwaartse trend doorgezet zal worden.

Hieronder zie je een schoolvoorbeeld van een bear flag.

Bear flag newsbit

Hoe trade je bij een bear flag?

De bear flag kan door handelaren worden gebruikt om koop- en verkooppunten in een neerwaartse trend te identificeren. Koop orders worden meestal net onder de vlag geplaatst. Stop-loss-orders worden dan net boven de vlag geplaatst om te beschermen tegen een valse doorbraak.

Om het bear flag patroon te bevestigen, kijken handelaren vaak naar volume om het patroon te bevestigen. Het volume zou moeten afnemen naarmate de vlag zich vormt, en zou moeten toenemen naarmate de vlag breekt. Dit is een indicatie dat traders de markt betreden en dat de huidige trend zich waarschijnlijk zal voortzetten.

De bear flag kan ook gebruikt worden in combinatie met andere technische indicatoren. Traders zoeken bijvoorbeeld vaak naar bearish voortschrijdende gemiddelden zoals het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde om de bear flag te bevestigen. Andere indicatoren zoals de relatieve sterkte-index (RSI) en de voortschrijdende gemiddelde convergentie-divergentie (MACD) kunnen ook worden gebruikt om een bear flag te bevestigen.

Samenvatting

Over het algemeen is de bear flag een handig hulpmiddel voor technische analyse dat handelaren kan helpen bij het identificeren van instap- en uitstappunten in een neerwaartse trend. Door andere technische indicatoren te combineren met de bear flag, kunnen handelaren een beter begrip krijgen van de huidige markttrend en beter geïnformeerde handelsbeslissingen nemen.