Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

CryptoPunks NFT’s verkocht voor $16,9 miljoen

Een nieuwe verzameling van in totaal 9 zeldzame CryptoPunks, zijn bij een veiling bij Christie’s in New York verkocht voor ruim $16,9 miljoen.


Recordbedrag van $69 miljoen

Met de veiling is er wederom een NFT-verzameling voor een aanzienlijk bedrag verkocht. Eerder dit jaar, in maart, werd de digitale pastiche ‘Beeple’s Everydays: THE FIRST 5.000 DAYS’ verkocht voor een recordbedrag van maar liefst $69 miljoen. In onderstaande Tweet is de NFT-verzameling weergegeven.


Wat zijn NFT’s eigenlijk?

NFT’s, ofwel ‘non-fungible tokens’, zijn digitale activa die op de blockchain gebaseerd zijn die veel verschillende dingen kunnen vertegenwoordigen, zoals eigendomakten, kunst, digitale ruilkaarten, etc. CryptoPunks zijn één van de eerste NFT’s die ooit gemaakt zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat deze NFT’s zeer gewild zijn onder de verzamelaars.


CryptoPunks & Ethereum

CryptoPunks zijn een historische serie van 10.000 NFT’s van een ontwikkelaar genaamd LarvaLabs. De tokens zijn bevestigd aan kleine, korrelige portretten van willekeurig gegenereerde gezichten, elk verschillend van de andere.

Sinds hun introductie in 2017 zijn ze wellicht één van de meest gewaardeerde digitale verzamelobjecten in de cryptowereld geworden. Individuele CryptoPunks zijn dan ook al wel eens voor meer dan $7 miljoen verkocht. Onder de 10 duurste individuele NFT-verkopen ooit, zaten maar liefst 3 CryptoPunks.

Normaliter zijn er NFT’s betrokken die op de blockchain van Ethereum (ETH) gebouwd zijn. Deze blockchain blijkt verreweg het populairst te zijn voor NFT’s. Mede dankzij de recente razernij rondom cryptokunst, is de prijs van Ethereum’s native token, ETH, gestegen naar nieuwe recordhoogtes, boven de $4.300. Momenteel wordt 1 ETH verkocht voor circa $4.250 per stuk, een stijging van iets meer dan 2% in 24 uur tijd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten