Binance
Exchange

CryptoQuant verifieert reserves Binance: “Geen FTX praktijken gevonden”

Binance ligt deze week onder vuur en veel mensen kiezen ervoor om hun crypto weg te halen bij de beurs. De reden daarvoor ligt onder anderen in een Proof-of-Reserves rapport dat Binance vorige week door Mazars Veritas liet publiceren. Mazars Veritas is een gerenommeerde organisatie, maar er zijn wat mensen die twijfels hebben bij het rapport.

CryptoQuant twijfelt niet

Als het echter aan CryptoQuant ligt, dan zit het qua financiën wel goed met Binance. Een rapport van 14 december van het bedrijf bevestigt dat Binance de reserves heeft die het beweert te hebben. De kritiek op het Proof-of-Reserves rapport van Mazars Veritas is dat het slechts een overeenkomst met Binance was om wat oppervlakkige zaken te controleren. Terwijl het niet om een volledige controle van de boeken en databases van de beurs ging.

CryptoQuant onderschrijft nu echter de controle door te stellen dat de schulden die Mazars Veritas had gevonden overeenkomen met hun eigen schattingen. “Het rapport laat zien dat de Bitcoin schulden van Binance (klant-tegoeden) voor 97 procent gedekt zijn door de assets van de beurs. Die dekking groeit naar 101 procent als de aan klanten uitgeleende Bitcoin ook wordt meegerekend”, aldus CryptoQuant.

Verder komt CryptoQuant tot de conclusie dat ook de Ethereum en stablecoin reserves van Binance op dit moment geen “FTX-achtig gedrag” vertonen. Ook zijn de reserves van Binance volgens CryptoQuant grotendeels “schoon”, waarmee ze bedoelen dat de eigen BNB token slechts een kleine portie van de reserves vormt.

60 miljard dollar aan assets

Als alle schattingen van Nansen kloppen, dan heeft Binance een totaal van 60,4 miljard dollar aan assets in beheer. Daarvan bestaat 6,2 miljard dollar uit de eigen BNB token, waarmee het om ongeveer 10 procent van de reserves gaat. Binance heeft deze week veel over zich heen gekregen, wat uiteindelijk resulteerde in 5 miljard dollar aan opnames van het platform.

De angst voor een liquiditeitscrisis bij de grootste beurs van de industrie nam even toe, maar inmiddels is de storm weer redelijk gaan liggen. Ook Changpeng Zhao liet eerder deze week weten dat de uitstroom bij de beurs niet eens bij de top vijf van grootste uitstromen hoort. Wat dat betreft lijkt het er dus op dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren