Binance Crypto Exchange
Exchange

Zorgelijk: klanten halen 902 miljoen dollar aan crypto weg bij Binance

Zou het kunnen dat Binance na FTX het volgende grote handelsplatform wordt dat omvalt binnen de crypto-wereld. Je gevoel zegt van niet, maar de realiteit is dat gebruikers reeds voor 902 miljoen dollar aan crypto weghaalde bij het beursplatform in de afgelopen 24 uur. De zorgen over Binance ontstonden na het vage Proof-of-Reserves rapport van de beurs.

Nog geen reden tot zorgen

Op basis van de omvang van de uitstromen is er nog geen reden voor zorgen over het beursplatform. In totaal stroomde er voor 1,7 miljard dollar aan crypto uit Binance, maar kwam er ook voor ongeveer 800 miljoen dollar binnenstromen. Uiteindelijk levert dat een netto-uitstroom van rond de 900 miljoen dollar op. De nummer twee op de lijst is Bitfinex, dat een netto-uitstroom van 110 miljoen dollar moet verwerken.

Blockchain token flow

Het vertrouwen in de gecentraliseerde beurzen brokkelt langzaam verder af. Volgens Henry Fisher van Arkham hoeven we ons echter nog geen zorgen te maken. Binance zou in totaal voor 64 miljard dollar aan assets beheren, waardoor deze uitstroom pijn doet, maar niet fataal zal zijn. Uiteindelijk claimt Binance ook dat het alle assets van zijn gebruikers in huis heeft.

Zelfs als iedereen alles zou opnemen, dan nog moet Binance overeind blijven en moeten ze aan alle verzoeken kunnen voldoen. Het is te hopen dat die claim klopt, want als ook Binance papieren Bitcoin verkoopt, dan is het einde zoek. Als Binance ten onder gaat, dan kan Bitcoin echt weleens onder de 10.000 dollar zakken.

Waarom zou Binance dat doen?

De grote vraag is waarom Binance enig risico zou nemen en met tegoeden van klanten zou spelen. Het beursplatform verwerkt dagelijks een gigantisch volume aan transacties, waardoor dat genoeg geld op zou moeten leveren om heel rijk te worden. Wat dat betreft zou het raar zijn om risico te nemen en tegoeden van klanten te vergokken.

Dat neemt niet weg dat Binance een betrekkelijk ondoorzichtige organisatie is en dat er in de financiële wereld gekkere dingen zijn gebeurd. Wellicht zijn de Nederlandse beurzen dicht bij huis op dit moment nog het meest veilige thuis voor je cryptovermogen. Die moeten immers aan zeer strenge regelgeving voldoen.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?