Dubai Skyline
Regulatie

Cryptoregulator van Dubai schort de BitOasis crypto-exchangelicentie op

De toezichthouder voor cryptocurrency in Dubai heeft de licentie van BitOasis, een crypto-exchange, opgeschort vanwege het niet naleven van de gestelde voorwaarden binnen de vastgestelde termijnen.

Op 10 juli heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) twee waarschuwingen uitgegeven waarin werd aangegeven dat er handhavingsmaatregelen zijn genomen tegen BitOasis en dat het in Dubai gevestigde bedrijf momenteel wordt herzien.

Eerder voorwaardelijke licentie ontvangen

De voorwaardelijke licentie van BitOasis, die op 12 april was verleend, stond het bedrijf toe te opereren onder de voorwaarde dat het aan “belangrijke voorwaarden binnen een periode van 30-60 dagen” zou voldoen. Volgens de toezichthouder heeft het bedrijf echter niet aan deze voorwaarden voldaan.

Hoewel VARA niet specifiek heeft vermeld welke voorwaarden BitOasis niet heeft nageleefd, blijft de “licentie voor institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers” van het bedrijf “niet-operationeel” totdat het aan de voorwaarden kan voldoen, aldus de toezichthouder.

In mei ontving BitOasis een van de “minimum levensvatbare product operationele licenties” van VARA, waardoor het makelaar-dealerdiensten kon aanbieden aan gekwalificeerde institutionele en particuliere investeerders in Dubai, volgens een blogpost. Deze licentie is het laatste onderdeel van een meerstapsproces voordat een volledige marktproduct (FMP) licentie wordt verstrekt. Tot op heden heeft VARA geen enkel bedrijf een FMP-licentie verleend.

Om een FMP-licentie aan te vragen, moet BitOasis voldoen aan de voorwaarden van de huidige licentie, zoals uitgelegd door VARA.

Exchange zonder licentie promoten

De recente actie van VARA volgt op de berisping van Su Zhu en Kyle Davies, mede-oprichters van het ingestorte crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, in april. Het duo kwam in het vizier van VARA omdat ze hun nieuwe OPNX crypto-exchange in Dubai exploiteerden en promootte zonder de vereiste licentie.

VARA verklaarde dat ze de situatie van BitOasis zullen blijven volgen met betrekking tot het herstel van regelnaleving.

In een blogpost op 11 juli heeft BitOasis gereageerd op de reguleringszorgen met betrekking tot de Operationele MVP-licentie voor institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers. Ze gaven aan nauw samen te werken met VARA om te voldoen aan de resterende voorwaarden.

BitOasis benadrukte ook dat het aanhoudende probleem met hun Operationele MVP-licentie geen invloed heeft op andere diensten, zoals makelaar-dealerdiensten voor bestaande particuliere gebruikers.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten