MoneyGram Sign
Blockchain

Cryptotransacties zijn nu mogelijk op MoneyGram via app voor Amerikaanse klanten

Er is op MoneyGram International een nieuwe dienst uitgerold waarmee consumenten cryptovaluta kunnen kopen, verkopen en vasthouden via de mobiele app MoneyGram. In eerste instantie krijgen Amerikaanse klanten hier toegang toe, maar verwacht wordt dat dit snel wordt uitgebreid naar alle gebruikers wereldwijd.

Samenwerking MoneyGram en Coinme

MoneyGram-klanten kunnen door de update nu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) verhandelen en/of opslaan via de mobiele app van MoneyGram. De nieuwe functie is naar verluidt voortgekomen uit een nieuwe samenwerking met Coinme. Coinme is een gelicentieerde crypto-exchange en API-gestuurde crypto-as-a-service-provider.

Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan om de toegang tot crypto verder uit te breiden door sinds 2021 duizenden locaties in de VS te creëren waar consumenten Bitcoin met contant geld kunnen kopen en verkopen.

Meer crypto’s beschikbaar in toekomst

Hiernaast zal het aantal cryptocurrencies dat aangeboden wordt in de toekomst uitgebreid worden. Volgens het bedrijf is dit de nieuwste crypto-gerelateerde servicelancering is van een bedrijf dat real-world cryptocurrency- en blockchain-use cases tot leven brengt.

Aanvankelijk is MoneyGram begonnen als digitale walletservice via diverse samenwerkingen met onder andere Coinme, G-Coin en Stellar. Nu breiden ze hun diensten als slot echter steeds verder uit. Het is niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf zal zijn.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?